Strandvakanties zijn niet aan mij besteed. Te ongeduldig om een hele dag niets te doen. Dus het vooruitzicht naar de Malediven te gaan, bracht me niet bepaald in extase. Maar toen bleek dat het veel islandhoppen zou worden, met maximaal anderhalve dag per eiland, werd het vooruitzicht weer wat aantrekkelijker.

Malediven, luxe vakantie

Atol van de Malediven

Malediven reorts, een van de luxe resorts met huisjes in het water.Een van de resorts

Water-villa’s van een van de luxe resorts van de Malediven

Luxe genieten bij hotel resort Medhufushi op de Malediven.

Luxe genieten bij hotel resort Medhufushi op de Malediven.

Een watervliegtuig als taxi

In een land dat voor 99% uit water bestaat en verder uit 1190 eilandjes verspreid over 26 atollen (ringen van koraalriffen die een lagune omsluiten) kan het niet anders of de meest populaire vervoermiddelen zijn boten en watervliegtuigen. De rood-witte deHavilland Twin Otter toestellen liggen aan een pier achter de internationale luchthaven op Malé. De piloten gekleed in korte broek en wit overhemd nemen op blote voeten(!) plaats in de cockpit. Voor ik er erg in heb, zit ik in de lucht op weg naar Medhufushi resort, een klein uur vliegen van de hoofdstad. De vlucht is een attractie op zich: vliegend over atollen, azuurblauwe lagunes, resorts met water-bungalows en de diepblauwe oceaan. Na een zachte landing op het water legt het vliegtuigje aan de steiger aan.

Malediven, een watervliegtuig als taxi

Op de Malediven gebruik je een watervliegtuig als taxi.

Openbaar vervoer op de Malediven: een watervliegtuig

Openbaar vervoer op de Malediven: een watervliegtuig

Slapen in een water-villa

De Malediven staan inderdaad synoniem voor nietsdoen op een luxe manier, blijkt direct. Personeel staat klaar met verkoelende, naar bloemen geurende handdoekjes en een tropische fruitcocktail om me daarna naar mijn privé-paradijsje te brengen: een water-villa met uitzicht op de lagune en daarachter een eindeloze verte. Een trapje vanaf het terras leidt het frisse water in, helder als glas met kleurrijke vissen die niet bang zijn. Als ze toch opzij gaan terwijl je snorkelt of duikt, dan is dat uit beleefdheid, niet uit angst. En dat geeft me de mogelijkheid ongegeneerd naar de dieren te staren, waarvan er sommige net zo ongegeneerd terug staren, soms op hun zij zwemmend vlak voor mijn duikbril om het beter te kunnen zien. Scholen wijken slechts langzaam uiteen.

Het enige gevaar komt van boven: de zon die niets ontziend op mijn huid brandt. Maar ook daarvoor is een remedie: de Spa met goed-voor-de-verbrande-huid behandelingen. Tijdens de facial komt een tropische moestuin aan geuren voorbij. Cleanser met yoghurt & honing, scrub met suiker en lime, zoete amandel massageolie, een kleimasker en een toner met wortel en komkommer. Schoonheidsspecialiste Sunya verwent de huid een uur lang met natuurlijke producten. Daarna is mijn gezicht gladder dan ooit en het lijf optimaal ontspannen.

De waterbungalows van Medhufushi, Malediven

Malediven resort, luxe waterbungalows van Medhufushi

Luxe genieten bij hotel resort Medhufushi op de Malediven.

Luxe genieten bij hotel resort Medhufushi op de Malediven.

Pop-up strandrestaurant op de Malediven

Terwijl de gasten nog even relaxen voor het diner, tovert het personeel het strand om in een openluchtrestaurant. Als tonijnliefhebber moet ik hier bijna wel kiezen voor de sashimi, boterzacht en geserveerd in ongekend royale porties. Maar bewaar wat ruimte voor de rest want resorts van deze klasse hebben restaurants van niveau.

Strandrestaurant bij Medhufushi

Strandrestaurant bij Medhufushi

Een heremietkreeftje vond een mooi tweede huis op de Malediven

Een heremietkreeftje vond een mooi tweede huis op de Malediven

Ook op vakantie naar de Malediven?

Voor een honeymoon, romantisch met z’n tweeën, of gewoon omdat je toe bent aan luxe luieren afgewisseld met duiken of snorkelen. De Malediven is een prachtige bestemming. Omdat je in een resort meestal op een verlaten eiland zit, boek je een vakantie naar de Maldiven vaak all inclusive. De droge (en dus ook duurste) periode is van half december t/m april. Gelukkig schijnt ook in het natte seizoen geregeld de zon.

MEER EILANDEN

Gran Canaria Maspalomas duinen

Bora Bora

Jura Schotland isle of jura binnen hebriden welkom

Corsica Frankrijk Col Bavella

Bewaren

Bewaren

Bewaren