ABOUT ME

 

Kim van Dam, reisjournalist en reisfotografie

Reisjournalist worden is de droom van velen. Voor mij kwam die droom in 2002 uit. Naast de reisjournalistiek stortte ik me met passie op reisfotografie. En in 2015 ging ik ook als blogger aan de slag voor mijn reisblog justliketotravel.nl

 

Reisverhalen op maat

Tegenwoordig trek ik enkele maanden per jaar de wereld rond. En dat levert een eindeloze reeks van (meestal) aangename verrassingen op. Ik word verrast door de prachtige natuur in landen ver weg en dichtbij. Verrast door onverwachte ontmoetingen met aardige en interessante mensen. Verrast door een kijkje in de keuken van onbekende culturen. Mijn reisreportages waren/zijn te lezen in tijdschriften en dagbladen als Zin, Nouveau, SPOOR, AD, Telegraaf, Metro, FietsActief, Management Team en WhiskyEtc.

 

Reisblog en reisfotografie

Vaak kom ik met veel meer indrukken en foto’s thuis dan ik in één reisverhaal kwijt kan. Daarom ben ik mijn reisblog of travel blog justliketotravel.nl begonnen waarin ik (persoonlijke) hoogtepunten en belevenissen deel met iedereen die van reizen houdt. De insteek is vaak wat persoonlijker maar altijd komen de bestemming en de mensen die ik ontmoet op de eerste plaats. De bezoekers van mijn blog zijn vooral 35-plussers. Omdat ik houd van design, architectuur en kunst krijgen die zaken op justliketotravel wat meer aandacht dan op de gemiddelde reisblog. Je zult zien dat beeld een belangrijke rol speelt op justliketotravel.nl. Want ook al begon ik ooit met het schrijven van reisverhalen, fotografie is mijn nieuwe passie.

 

Samenwerken

Als journalist, blogger en fotograaf sta ik natuurlijk open voor samenwerkingen. Zoek je iemand voor

 • Een pakkend reisverhaal van een professionele reisjournalist/reisfotograaf
 • Een reisblog met goede SEO
 • Kleurrijke reisfotografie

Neem dan contact met mij op.

Onderscheidingen

 • Winnaar – Persprijs Wallonie 2011
 • Winnaar – Persprijs Proef Spanje 2011
 • Runner up – Ierland Press Award Fotografie 2011
 • Genomineerd voor de bloggers persprijs Proef Spanje 2015
 • Genomineerd voor de persprijs Brussel door Belgie Toerisme 2015
 • Eervolle vermelding persprijs Ierland 2018
 • Nominatie persprijs Vlaams Verkeersbureau 2019
 • Nominatie blogprijs ProefSpanje 2019

Bewaren