ABOUT ME

Kim van Dam, reisjournalist en fotograaf

‘Uit’, was het allereerst woord dat ik kon zeggen. Ik wilde uit de box, uit mijn bedje, uit de kinderwagen… Inmiddels ben ik enkele decennia verder maar nog steeds word ik niet graag begrensd in mijn doen en laten. Dus toen ik in 2003 de kans kreeg om van reizen mijn werk te maken…

Explore the World ∞ Meet People ∞ Share Experiences

Om deze drie dingen draait mijn leven sindsdien zo’n beetje. Dat betekent een maand of vijf per jaar de wereld rondtrekken en een eindeloze reeks van (meestal) aangename verrassingen. Verrast door de prachtige natuur in landen ver weg en dichtbij, door onverwachte ontmoetingen met aardige en interessante mensen, door een kijkje in de keuken van onbekende culturen. Mijn reportages waren/zijn te lezen in tijdschriften en dagbladen als Zin, Nouveau, SPOOR, AD, Telegraaf, Metro, FietsActief, Management Team en WhiskyEtc. Vaak kom ik met veel meer indrukken en foto’s thuis dan ik in een reportage kwijt kan. Daarom is er deze reisblog of travelogue waarin ik (persoonlijke) hoogtepunten en belevenissen wil delen met iedereen die van reizen houdt. Met natuurlijk veel beeld, want ook al begon ik ooit als journalist, fotografie is mijn nieuwe passie. Onderscheidingen

  • Winnaar – Persprijs Wallonie 2011
  • Winnaar – Persprijs Proef Spanje 2011
  • Runner up – Ierland Press Award Fotografie 2011
  • Genomineerd voor de bloggers persprijs Proef Spanje 2015
  • Genomineerd voor de persprijs Brussel door Belgie Toerisme 2015

Bewaren

BlogSociety

Bewaren

Bewaren