Ben je plannen aan het maken voor je eerstvolgende reis? Overweeg in dat geval een bezoek aan Australië en Nieuw-Zeeland. Beide landen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden onder Nederlanders. Niet voor niets, ze hebben je ontzettend veel te bieden! Bezoek Australië met TravelEssence en geniet er van het ruime aanbod aan prachtige stranden, de diverse nationale parken en de cultuur die je er vindt. Australië laat je volledig tot rust komen na een periode van hard werken of studeren en zorgt er tegelijkertijd voor dat je een hele andere kant van de wereld leert kennen. De cultuur en natuur die je er vindt, kom je in Europa niet tegen. Heb jij een reis naar Australië al eens overwogen? 

Even een snelle actiefoto bij Margaret river in Australie

Surfen bij Margaret river in Australie

Ontdek de natuur in Australie zoals Yeagarup Sand Dune System. Vakantie Australie, rondreis natuurparken

Ontdek de natuur in Australië zoals Yeagarup Sand Dune System

Zoals reeds aangehaald valt een reis naar Australië, afhankelijk van de duur, te combineren met een trip door Nieuw-Zeeland. Klik hier om meer te weten te komen over dit land. 

 

Australië is een zeer gastvrij land 

Bang dat je er in Australië alleen voor komt te staan hoef je niet te zijn. Het land staat onder meer bekend om z’n gastvrije bevolking, die jaarlijks duizenden reizigers en backpackers ontvangt. Gek is dat niet, want de lokale bevolking is trots op haar land en deelt de mooiste plekjes graag met haar gasten. Maak er gebruik van en informeer naar de lokale hotspots, die je online wellicht nog niet gevonden hebt voorafgaand aan je reis. De gastvrije houding van de lokale bevolking maakt dat je Nederland niet snel zal missen. Daarbij is het land dermate uitgestrekt dat je jezelf hier maanden kunt vermaken en na die periode nog steeds niet alles gezien zal hebben.

Een kano-toer met aboriginals. Vakantie Australie, rondreis natuurparken

Een kano-toer met aboriginals

Vakantie Australie, rondreis natuurparken

Genieten van bijzondere bomen in Australië

Logeren bij Thala Beach in Australië. Vakantie Australie, rondreis natuurparken

Logeren bij Thala Beach in Australië

 

Honderden nationale parken in Australië

Zoals eerder werd aangehaald staat Australië onder meer bekend om haar nationale parken. Je vindt er honderden van in het land. Bekende voorbeelden zijn onder meer Blue Mountains, Narawntapu, Fraser Island, Kakadu en Purnululu. Je treft er niet alleen tal van prachtige planten; ook het dierenrijk is er zeer breed. Het is aan te raden deze nationale parken met een lokale gids te bezoeken. Niet alleen laat deze je de mooiste plekjes in de parken zien; ook kan deze je veel vertellen over de flora en fauna die je er treft. Bezoek je de nationale parken zonder gids, dan is de kans groot dat je veel mist van hetgeen de parken je te bieden hebben. 

Je kunt ze niet missen in Australië: de kangoeroes. Vakantie Australie, rondreis natuurparken

Je kunt ze niet missen in Australië: de kangoeroes

Rustende kangoeroe in Australië. Vakantie Australie, rondreis natuurparken

Rustende kangoeroe in Australië