Ben je van plan om dit jaar te gaan backpacken? Dan is het belangrijk dat je een goede backpackverzekering afsluit. Je gaat er natuurlijk vanuit dat je een fantastische reis tegemoet gaat, maar er kan altijd iets gebeuren dat roet in het eten gooit. Vandaar dat we je graag laten zien hoe je een goede verzekering afsluit waarmee je veel problemen eenvoudig kunt oplossen. Een goede verzekering zorgt er namelijk voor dat je ten eerste problemen sneller kunt oplossen en ten tweede dat je de kosten hiervan niet hoeft te dragen. Zo hou je meer geld over voor je vakantie, zeg nou eerlijk: wie kan daar iets op tegen hebben?

Wandelen op de vulkaan, Vulcano, Eolische eilanden, Lipari eilanden, Italie

Wandelen op de vulkaan, Vulcano

 

Sluit een verzekering af die op je reis is afgestemd

Backpacken is een avontuur, maar helaas brengt dit ook risico’s met zich mee. Vandaar dat je er verstandig aan doet om een reisverzekering af te sluiten die nauwkeurig op jouw plannen is afgestemd. Op de site van je verzekeraar kun je aangeven of je een eenmalige verzekering wilt, of een doorlopende polis. Het voordeel van een eenmalige verzekering is dat je deze alleen afsluit voor de periode van je vakantie. Ben je weer thuis, dan is je polis ook weer afgelopen en hoef je dus ook geen premie meer te betalen. Wil je altijd een reisverzekering hebben, dan kun je beter kiezen voor de doorlopende polis. Met dit pakket ben je het hele jaar verzekerd. Let er wel goed op dat je basisverzekering de dekking biedt die je nodig hebt, kijk bijvoorbeeld even goed of het land waar je naartoe wilt gaan, onder je polis valt. Zo niet, dan kun je je pakket uitbreiden met een extra dekking.

Lekker ouderwets kaartzoeken op Sicilie, Italie. Rondreis Sicilie, Italie, bezienswaardigheden en hotspots, wat te doen

Lekker ouderwets kaartzoeken op Sicilie, Italie

 

Wel of geen annuleringsverzekering toevoegen?

Niet alleen tijdens je reis loop je risico’s, ook voorafgaand aan je vakantie kun je al met tegenslag te maken krijgen. Vandaar dat rekening houden met een annuleringsverzekering altijd verstandig is. Je kunt met deze polis namelijk een reis afzeggen en de gemaakte kosten declareren bij je verzekeraar. Hierdoor loop je minder financieel risico. Ook tijdens je vakantie kun je veel hebben aan een annuleringsverzekering, zeker naarmate je lang op reis gaat. Mocht je tijdens je reis ineens slecht nieuws van het thuisfront ontvangen en terug naar huis moeten keren, dan kun je je verzekeraar bellen om te kijken hoe ze je kunnen helpen. Een last minute ticket terug naar Nederland kan erg duur uitvallen, maar met een goede polis hoef je je hier geen zorgen over te maken. We raden je daarom deze polis sterk aan.

Schiphol airport, Amsterdam, vakantie, vliegen, vliegschaamte

Je vakantie begint waarschijnlijk op Schiphol Airport.

 

Perfectioneer je verzekering met aanvullende dekkingen

Als je de perfecte reisverzekering wilt samenstellen, kijk dan even naar de aanvullende dekkingen. Je kunt met deze opties meer profijt hebben van je polis. Denk bijvoorbeeld aan een uitbreiding waarmee je de maximale reistijd kunt verlengen. Je kunt tot maar liefst 180 dagen aaneen over de wereld trekken als je een extra dekking neemt. Je kunt ook je bagage extra laten verzekeren. Mocht er een keer iets gebeuren, dan staat je verzekeraar klaar om te zorgen dat je zo snel mogelijk weer schone kleding kunt aantrekken. Ga je tijdens je vakantie ook skiën of snowboarden? Neem dan ook een wintersportdekking. Hiermee kun je alle problemen opvangen die je tijdens deze activiteit kunt oplopen. Bekijk alle opties even op de site van je verzekeraar om te zien wat het beste bij je reis aansluit. Selecteer alle opties, bereken je polis en sluit je verzekering dan diezelfde dag nog af. Fijne reis!

Agios Pakoy bij Galissas is dé plek voor een verbluffend mooie zonsondergang Syros, Griekenland, Cycladen, eiland, rondreis, eilandhoppen, hoppen, island,

Agios Pakoy bij Galissas is dé plek voor een verbluffend mooie zonsondergang