Soms verlang je in herfst of winter naar het relaxte sfeertje van een street food festival. Op je gemak slenteren langs foodtrucks elke keer iets lekkers uit een ander land proberen. Bar Kartel – Little kitchen in Amsterdam biedt precies dat sfeertje, maar dan binnen.

 

Restaurant Bar Kartel - little Kitchen op de Overtoom in Amsterdam, street food

Foto’s op de muren om in de street food festival sfeer te komen

Het is nog net een van die zonnige nazomerdagen als we bij Bar Kartel arriveren. En dus kunnen we buiten op het terras zitten. Maar binnen zitten zou ook geen straf geweest zijn. De muren zijn behangen met voedsel-foto’s uit alle windstreken, de rieten stoelen bij de tafels sfeervol, de loungebanken erg uitnodigend. Planten hangend aan het plafond zorgen voor een tropisch sfeertje en industriële elementen zorgen dat het niet té soft wordt. En fijne mix dus en die vind je ook op de menukaart.

Stoer en industrieel, ook dat is Bar Kartel. Restaurant Bar Kartel - little Kitchen op de Overtoom in Amsterdam, street food

Stoer en industrieel, ook dat is Bar Kartel

 

Bar Kartel: reis langs werelddelen

De cocktails zouden perfect zijn, maar rond lunchtijd een minder goed idee. Het gemberdrankje blijkt een goed alternatief, met echt een stevige gembersmaak. Van de kaart met gerechten uit alle werelddelen kiezen we een poké bowl, sticky aubergine en geroosterde bloemkool. Allemaal om te delen. De sticky aubergine met onder meer gember en granaatappel is heerlijk. Net als de bijbehorende rijst. De bloemkool lijkt gekookt in plaats van geroosterd waardoor het knapperige er vanaf is en dat vind ik juist zo lekker van bloemkool. Wel goed dat de labnehsaus apart geserveerd wordt omdat een van ons vegan eet.

Restaurant Bar Kartel - little Kitchen op de Overtoom in Amsterdam, street food

te vroeg voor cocktails? Deze drankjes zijn zonder alcohol maar met pit

Poké bowl en sticky aubergine, street food om te delen. Restaurant Bar Kartel - little Kitchen op de Overtoom in Amsterdam, street food

Poké bowl en sticky aubergine, street food om te delen

Bloemkool met gember en granaatappel bij Bar Kartel. Restaurant Bar Kartel - little Kitchen op de Overtoom in Amsterdam, street food

Royale hoeveelheid bloemkool bij Bar Kartel

 

Dansen in het weekend

Zodra we het coronavirus de baas zijn, wordt het concept uitgebreid. Dan worden in het weekend tegen middernacht de tafels ingeklapt, gaat de muziek harder en kan er gedanst worden.

Het eten dat overblijft, krijgt in behapbare porties een plekje in de snackmuur zodat je ook na enkele cocktails en uren swingen nog iets kunt eten. En tegelijkertijd ook duurzaam bezig bent want zo voorkom je samen met Bar Kartel dat er smaakvol eten weggegooid moet worden.

De snackmuur bij Bar Kartel. Restaurant Bar Kartel - little Kitchen op de Overtoom in Amsterdam, street food

De snackmuur bij Bar Kartel

 

Bar Kartel – Little kitchen

Overtoom 28/30, Amsterdam

Geopend: zondag-donderdag 11.00 – 01.00 uur

zaterdag en zondag: 11.00 tot 03.00 uur.

Tel.: +31 (0)20 765 70 10

E-mail: info@bar-kartel.nl