Ondanks dat de meeste toeristen zich storten op de bekendste bezienswaardigheden, valt er natuurlijk nog meer te beleven in Frankrijk. Sla die Eiffeltoren of de Arc du Triomph eens over. Er zijn genoeg sprookjesachtige bezienswaardigheden in Frankrijk te vinden.

 

1) Notre-Dame de Fourvière, Lyon

Deze basiliek is het symbool voor Lyon. Het silhouet met 4 achthoekige torens schittert bovenaan de heuvel, waardoor je bij een bezoek ook nog eens een waanzinnig uitzicht over de stad erbij krijgt. De neogotische stijl en rijke versieringen maken van dit gebouw een plaatje.

 

2) Mont Saint-Michel, Normandië

Mont Saint-Michel is een icoon in Frankrijk. Het ligt op een rotsachtig schiereiland en staat volgebouwd met klooster en kapellen. Niet alleen overdag is Mont Saint-Michel mooi om te aanschouwen. ’s Nachts raak je pas echt onder de indruk. Dan wordt de abdij namelijk sprookjesachtig verlicht.

Wat een plaatje: Mont Saint-Michel in Normandie, Frankrijk. Vakantie in Frankrijk, vakantiehuis Novasol

Wat een plaatje: Mont Saint-Michel in Normandie, Frankrijk (foto: NOVASOL)

 

3) Russische kerk, Nice

Deze Orthodoxe kerk is het grootste Russische bouwwerk buiten Rusland. En ja, hij staat gewoon in Nice. De sprookjesachtige karakteristieke uivormige koepels en de geglazuurde dakpannen vallen op. Ook binnen mag de Russische pracht en praal niet ontbreken met muurschilderingen en fraaie houtbewerkingen.

 

4) Sacre-coeur, Parijs

De basiliek Sacre-Coeur staat op een hoge heuvel in Parijs in Montmartre. Je bereikt deze basiliek na 222 traptreden, dus bereid je maar voor. De kerk is helemaal wit en ligt prominent op de heuvel. De vrij zachte steensoort en de romaanse/byzantijnse bouwstijl geeft deze kerk een romantische sfeer. Mits je even tussen de drukte heen kunt kijken natuurlijk.

De Sacre Coeur in Parijs, een van de parels van Frankrijk. Vakantie in Frankrijk, vakantiehuis Novasol

De Sacre Coeur in Parijs, een van de parels van Frankrijk (Foto: NOVASOL)

 

5) De tuinen van kasteel Marqueyssac

Deze tuinen zijn de beroemdste van heel Dordogne. Het bestaat uit buxusstruiken die met de hand geknipt worden, bomen en siertuinen. Je waant je in een sprookje bij een wandeling door dit park. Je hebt ook een geweldig uitzicht op de vallei, wat heel romantisch is als de zon onder gaat

 

6) Château de Chambord, Centre-Val de Loire

Dit sprookjesachtige kasteel is het grootste, beroemdste en mooiste kasteel van de Loire. De bijzondere architectuur en kasteeltuinen zijn bijzonder sprookjesachtig.

Even in adellijke sferen in chateau Chambord in het kasteelrijke Loire-gebied. Vakantie in Frankrijk, vakantiehuis Novasol

In adellijke sferen in Chateau de Chambord in het Loire-gebied (foto: NOVASOL)

 

Zelf overnachten in een sprookjesachtige accommodatie?

Bij NOVASOL Vakantiehuizen overnacht je sprookjesachtig in een van deze bijzondere vakantiewoningen in Frankrijk. Geniet van alle vrijheid en privacy die je hebt met een vakantiehuis. Slaap uit in je kingsize bed en ontbijt in de loyale tuin. Hou je het liever wat kleiner, dan hebben ze ook genoeg knusse vakantiehuizen in ons aanbod waar jij heerlijk kunt genieten van een geweldige vakantie in Franse sferen.

Vakantie in Frankrijk, vakantiehuis Novasol

Luxe vakantie vieren in Frankrijk (foto: NOVASOL)