Bijzondere overnachtingsplekken voegen zoveel toe aan je vakantie. In Flevoland vond ik twee bijzondere campings én een B&B in een wijngaard. Ik mag trouwens een overnachting in een boomhut weggeven!

 

Bijzondere overnachtingsplekken in Flevoland

Bijzondere overnachtingsplekken in Flevoland

 

Camping Buytenplaets Suydersee

Het is pikkedonker. Met mijn telefoon op lampjestand zoek ik de boomhut die aan de overkant van het grasveld moet liggen. Gelukkig, daar is een trap en die leidt naar een terrasje, een boomstam en inderdaad een deur die toegang biedt tot een heerlijk luxe boomhut. Er staat een tweepersoonsbed en op een van de tafeltjes zie ik zowaar een Nespresso-apparaat. Dat wordt morgen lekker wakker worden. De boomhutten zijn een ontwerp van campingeigenaar Paul die een jaar of vier geleden een zwaar verwaarloosde camping in Lelystad kocht. Na jaren hard werken is Camping Buytenplaets Suydersee een bijzondere plek in de natuur geworden met heel veel unieke overnachtingsmogelijkheden.

Kamperen in een luxe boomhut op camping Buytenplaets-Suydersee

Kamperen in een luxe boomhut op camping Buytenplaets-Suydersee

 

Slapen in een boomhut of rioolbuis

Want behalve ‘mijn’ boomhut suite zijn er bijvoorbeeld ook pipohutten, omgebouwde containers en zelfs rioolbuizen voor het echte back to basic kamperen. Ik ben dolblij met mijn boomhut, vooral als Paul de volgend ochtend een ontbijtje komt bezorgen (vegan!) waar ik op mijn terras hoog in de boom van geniet. Met een verrukkelijk kopje espresso.

Wil je ook een nachtje in de boomhut slapen op Camping Buytenplaets Suydersee? Laat dan hieronder een reactie achter met waarom je dat zo leuk lijkt. Ik mag één overnachting voor twee personen weggeven in de luxe boomhut waarin ik ook sliep.

Een privéterrasje bij de boomhut op camping Buytenplaets-Suydersee

Een privéterrasje bij de boomhut op camping Buytenplaets-Suydersee

Genieten van mijn vegan ontbijt op camping Buytenplaets-Suydersee

Genieten van mijn vegan ontbijt op camping Buytenplaets-Suydersee

Niet luxe, wel leuk: slapen in een rioolbuis

Niet luxe, wel leuk: slapen in een rioolbuis

 

Slapen in een wijngaard

In Almere overnachtte ik tijdens een stedentrip in een heerlijke cottage middenin een urban wijngaard bij B&B LCBT (Life Contains Beautiful Things). Eigenaresse Shirley en haar gezin legden drie jaar geleden hun wijngaard aan in de duurzame wijk Oosterwold en trokken een jaar geleden in hun woning. In de wijngaard lieten ze ook drie stijlvolle lodges bouwen die Shirley zelf met veel gevoel voor design inrichtte. De lodges hebben de namen van druiven uit de stadswijngaard.

De drie cottages van B&B LCBT zijn allemaal net iets anders ingericht. Duurzame stedentrip Almere, Flevoland, Nederland, staycation

De drie cottages van B&B LCBT zijn allemaal net iets anders ingericht

 

Wijntje bij de zwemvijver

Als je hier op het terras bij je huisje zit, heb je echt niet het idee dat je in de stad bent. Achter de druivenranken zie je enkel hoge bomen. Vogeltjes fluiten en zo nu en dan hoor je het gehinnik van de paarden van de buren. Het stadsgewoel is kilometers ver weg. En toch ben je in goed een halfuur fietsen in het centrum. In de wijngaard ligt ook een zwemvijver. Daar ’s avonds zitten met een wijntje, dat was voor mij echt het vakantiegevoel.

Afkoelmomentje op warme dagen bij B&B LCBT in Almere. Duurzame stedentrip Almere, Flevoland, Nederland, staycation

Afkoelmomentje op warme dagen bij B&B LCBT in Almere

Meer tips voor een stedentrip Almere vind je hier.

The Wave, een van de bijzondere architectonische bouwwerken van Almere. Duurzame stedentrip Almere, Flevoland, Nederland, staycation

The Wave, een van de bijzondere architectonische bouwwerken van Almere

 

De Wildste Tuin: Netl

Na de drooglegging van de Zuiderzee veranderde het woeste water in braaf land. Keurige kavels werden toegewezen aan boeren die in al even nette rijtjes hun producten uitzaaiden. Gelukkig zijn er soms mensen die de orde willen verstoren. En zo ontstond de Wildste Tuin Netl in Kraggenburg (Noordoostpolder). Landbouwgrond werd getransformeerd in een 90 voetbalvelden groot, chaotisch paradijs. Er zijn bomen, bamboebossen, meertjes en duinen en er is een modderglijbaan, een bootcampparcours en een pitch & putt golfbaan.

Netl is strand, bos, camping en nog veel meer middenin de vewilderde natuur

Netl is strand, bos, camping en nog veel meer middenin de vewilderde natuur

 

Slapen naast een MIG

Slapen kan ook bij Netl, bijvoorbeeld op campings met een MIG (gewoon gekocht via Marktplaats!!!) of helikopter als blikvanger. Of je logeert er met families of vrienden in een groepshotel. Een een romantisch plekje voor twee kan ook, bijvoorbeeld in een zeecontainer. Zelfs voor vogels is er een hotel.

Een dagje relaxen kan ook. Combineer een paar uur relaxen aan het dorpsstrand met een gezonde lunch bij het Strandpaviljoen. Bij Netl speelt de Blue Zone een belangrijke rol. Blue Zones zijn plekken op aarde waar relatief veel mensen ouder dan gemiddeld worden. Netl ligt niet in een Blue Zone maar probeert het leven voor de bezoekers wel zo aangenaam mogelijk te maken. Vandaar dat samen zijn, gezond leven, lekker bewegen en een doel hebben hier geregeld centraal staan.

Lunchen bij het strandpaviljoen van de Wildste Tuin Netl in de Noordoostpolder

Lunchen bij het strandpaviljoen van de Wildste Tuin Netl in de Noordoostpolder