Heb je binnenkort vakantie? Dan zoek je mogelijk nog naar een invulling voor deze vrije dagen. Voorheen ging je misschien naar het buitenland, maar de kans is groot dat je dit jaar in Nederland blijft. Vanwege het coronavirus durven veel Nederlanders namelijk niet op reis te gaan naar het buitenland. Gelukkig kun je in Nederland ook uitstekend vakantie vieren. Zo kun je ons land tijdens jouw vakantie bijvoorbeeld prima ontdekken met een camper.

 

Kamperen in Cornwall met Tango. - Cornwall - vakantie rondreis in Zuid Engeland

Kamperen met een retro VW-busje

 

De voordelen van een campervakantie

De meeste mensen verblijven gedurende hun vakantie in een vaste accommodatie. Indien je met een camper op vakantie gaat, is dit niet anders. Dit is namelijk jouw verblijf gedurende de hele vakantie. In vergelijking met een appartement of hotel is een camper nogal klein. Toch brengt een campervakantie ook behoorlijk wat voordelen met zich mee. Het grootste voordeel is waarschijnlijk dat je niet gebonden bent aan een vaste plek. Zo kun je tijdens jouw vakantie verschillende plekken in Nederland bezoeken.

Bijna on-Nederlands dit stukje kust bij Camperduin. Het strand met de lagune van Camperduin, Nederland

Bijna on-Nederlands dit stukje kust bij Camperduin

 

Verschillende overnachtingsplaatsen

Wanneer je verblijft in een vaste accommodatie, moet je deze vaak reserveren. Indien je een camper hebt, is het reserveren van een overnachtingsplek niet altijd nodig. Verspreid door Nederland zijn er namelijk talloze plekken waar jij kunt overnachten. Zo kun je het voertuig bijvoorbeeld op een camping neerzetten. Daarnaast zijn er verschillende camperplaatsen in Nederland. Indien een camperplaats of camping bezet of vol zit, zoek je naar een andere optie in de directe omgeving. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn, kost het je vaak niet veel moeite om een overnachtingsplek te vinden. In de vakantiemaanden kan het wel handig zijn om vooraf te reserveren. Het is dan vaak een stuk drukker op campings, waardoor het vinden van een overnachtingsplek lastiger kan zijn.

Verken Nederland met de camper.

Genieten van een zondondergang en dan slapen.

 

Help, ik heb geen camper!

Een campervakantie mag dan leuk klinken, je moet er wel een camper voor hebben. Lang niet iedere Nederlander heeft voldoende financiële middelen om zo’n voertuig te kopen. Hierdoor denk jij misschien dat een campervakantie niet mogelijk is. Dit is een misvatting. Je kunt namelijk een camper huren. Veel mensen zijn geneigd om hiervoor naar een camperverhuurbedrijf te gaan. Zij bieden vaak campers te huur aan, maar hier betaal je meestal wel de hoofdprijs voor.

Wil je een camper huren in Nederland voor weinig geld? Richt je dan eens tot particulieren. Mogelijk heeft iemand in jouw netwerk wel een camper en mag je deze huren tijdens jouw vakantie. Is dit niet het geval? Kijk dan eens op het internet. Steeds meer particulieren bieden hun camper tegenwoordig namelijk te huur aan. Dit is op zich logisch, want het voertuig staat een groot deel van het jaar stil. Om de kosten voor de camper eruit te halen, besluiten sommige particulieren hun camper te verhuren. Hierdoor is het ook voor jou mogelijk om Nederland met de camper te ontdekken.

Jaarlijks bezoeken 1.6 miljoen mensen de molens op de Zaanse Schans Toeristische trekpleister De Zaanse Schans in Zaandam. Op de Kalverringdijk staan diverse nog werkende molens.,

Ontdek de molens van de Zaanse Schans

 

Ontdek Nederland

Een mooi gebied om met de camper te ontdekken is het grensgebied rond de Maas.

RivierPark Maasvallei in België en Nederland

RivierPark Maasvallei in België en Nederland