Zoals elk land beschikken ook Canada en de Verenigde Staten over een aantal culinaire hoogtepunten die tijdens een roadtrip zeker niet mogen ontbreken. Ze variëren van hartige gerechten tot zoete lekkernijen. In dit artikel zetten we vijf culinaire hoogtepunten van Noord-Amerika voor je op een rij.

1. Knapperige frietjes met gesmolten kaas en jus

Poutine is een Canadese klassieker die je tijdens je roadtrip absoluut niet mag missen. Het wordt vooral veel gegeten in Quebec. Het bestaat uit knapperige frietjes die zijn bedekt met gesmolten kaas en jus. Het is een heerlijk gerecht dat je zeker moet proberen. De kans is groot dat het een van je hoogtepunten is van een rondreis door Canada van 3 weken.

Quebec, Canada

Quebec in het Franstalige deel van Canada

 

2. Lobster Roll

In de Verenigde Staten is de lobster roll een populaire delicatesse. Het is vooral verkrijgbaar langs de oostkust van het land. Het gerecht bestaat uit verse stukjes kreeft met mayonaise geserveerd op een zacht broodje. Het is een heerlijk gerecht dat je zeker niet mag missen tijdens je bezoek aan Noord-Amerika.

Rondreis Nova Scotia, Canada: restaurant Lobster Pound in Hall's Harbour

Lobster Pound in Hall’s Harbour

 

3. Barbecueën in de VS

De Verenigde Staten staat bekend als een van de landen waar barbecueën zeer populair is. Niet alleen om een gezellig moment samen met familie en/of vrienden te creëren, maar natuurlijk ook vanwege de smaak die het met zich meebrengt. Amerikaanse barbecue gerechten variëren van de zoete Kansas City-stijl tot de pittige en kruidige Texaanse stijl. Probeer bijvoorbeeld de populaire spareribs of heerlijke pulled pork.

4. Pannenkoeken of wafels met maple syrup 

Een voorbeeld van een zoet culinair hoogtepunt is maple syrup. Het is een Canadese siroop die wordt gewonnen uit de sap van esdoornbomen. Vanwege de zoete smaak is het perfect te gebruiken als topping voor pannenkoeken of  wafels. Wil je er echt een ervaring van maken? Breng dan een bezoek aan een maple syrup boerderij en bekijk zelf hoe het wordt gemaakt.

Kluane National Park in Yukon, Canada

Naast lekker eten is ook wildlife een toeristentrekker in Canada

 

5. Deep Dish Pizza 

Tijdens een vakantie naar Amerika mag een deep dish pizza absoluut niet ontbreken. Het is een pizza met een dikke korst en veel kaas en tomatensaus. De deep dish pizza komt oorspronkelijk uit Chicago. Wanneer je dit gerecht besteld, weet je zeker dat je het restaurant met een goed gevulde buik verlaat.

 

Tijdens je roadtrip door Canada en de Verenigde Staten is het zeker de moeite waard om verschillende culinaire hoogtepunten te proberen. Of je nu geniet van poutine in Canada, een lobster roll aan de oostkust van de Verenigde Staten, een barbecue in Kansas City of Texas, de zoete smaak van maple syrup of een heerlijke deep dish pizza in Chicago, elk gerecht is een culinair hoogtepunt!