Frankrijk is voor veel mensen hun favoriete vakantiebestemming. En dat is niet zonder redenen. In Frankrijk geniet je van bossen en bergen, van prachtige kastelen en historische bezienswaardigheden en van een heerlijke keuken. Daarnaast is het ook nog eens dichtbij huis en kan je er gemakkelijk met de auto naartoe.

 

Veel vakantiegangers nemen dan ook fietsen mee. Frankrijk is een ideaal land voor een fietsvakantie. Of je nu een recreatieve fietser bent of het liefst voor een sportieve uitdaging kiest, iedere regio heeft wel iets te bieden. Welke regio’s zijn populair voor een fietsvakantie? We zetten een aantal voor je op een rij.

Bezienswaardigheden spotten tijdens je fietsvakantie in Bretagne, Frankrijk

Bezienswaardigheden spotten tijdens je fietsvakantie in Bretagne

 

Dichtbij Nederland

Wil je op fietsvakantie Frankrijk en dichtbij huis blijven? Kies dan voor het noorden van Frankrijk. Je hebt hier de regio’s zoals Picardië, Champagne en de Franse Ardennen. Stuk voor stuk prachtige fietsgebieden. Picardië was vroeger geliefd bij de Franse adel. Hierdoor kenmerkt zich deze regio door vele kathedralen, abdijen en kastelen. Het fietsvriendelijke landschap is afwisselend vlak en heuvelachtig, je vindt er lieflijke valleien, uitgestrekte graanvelden, riviertjes, meren en bossen. Voor zowel ervaren fietsers, sportieve fietsers als families is het hier heerlijk toeven.

De beste bakker van Tignes: Maison Chevallot, Tignes - Val dÍsere, wintersport Espace Killy, Frankrijk

Goed voorbereid op pad met een smakelijk ontbijtje

 

Fietsen door de wijngaarden

Een andere leuke streek is de Champagne streek. Je kunt heerlijke fietstochten maken door de wijngaarden. Natuurlijk kan een bezoek aan een wijnhuis en wijnkelders dan niet worden overgeslagen. Maar er is meer in deze streek. Naast de vele wijnhuizen kun je ook een route fietsen langs de verschillende herdenkingsplaatsen van de Eerste Wereldoorlog. Of je fietst langs het meer van La Horre of naar de prachtige stad Reims.

Fietsen in de Bourgogne, Frankrijk, Fietsvakantie

Fietsvakantie tussen de wijngaarden in Frankrijk

Fietsvakantie Fietsen in de wijnstreek rondom Beaune, Bourgogne, Frankrijk

Fietsen in een van de vele wijnstreken van Frankrijk

 

Fietsvakantie langs de kust

Houd je van de zee? Dan is fietsen door het westen van Frankrijk aan te raden. Hier vind je  steile kliffen, duinen, stranden en de oester- en mosselbanken. Wissel een fietstocht af met een bezoek aan de prachtige en interessante steden zoals Bordeaux, Nantes, Rennes, Dinan, St-Malo, Bayeux, Honfleur en Rouen. Ook de kliffen en de invasiestranden in Normandië zijn aan te raden om te bezoeken. Dat je  hier goed kan fietsen bewijst het uitgebreide routenetwerk wel. Normandië heeft meer dan 1.600 kilometer aan fietsroutes. Ben je het strand nog niet beu? Verken dan ook de regio Bretagne. Hier vind je nog zo’n 2000 kilometer aan fietsvertier en diverse fietsroutes. Een andere optie – wanneer je echt kilometers wilt maken tijdens je fietsvakantie – is om de Vélodyssée te fietsen. Deze route is maar liefst 860 kilometer lang en loopt langs de gehele Franse Atlantische kust tot aan de Frans-Spaanse grens.

Fietsvakantie, Weerspiegeling van de huizen in de haven van Honfleur, Frankrijk

Reflectie van de huizen in de haven van Honfleur, Frankrijk

Prachtige huizen in Normandië

Uitpuffen op een terrasje in Normandie, Frankrijk. Fietsvakantie

Fietsvakantie: uitpuffen op een terrasje in Normandië