Grieken, Romeinen, Arabieren, Normandiërs en Spanjaarden hebben het allemaal ooit voor het zeggen gehad op Sicilië. En ze lieten allemaal iets achter: hun invloed op de keuken van dit Italiaanse eiland. Het kookboek De Smaak van Sicilië bundelt de beste gerechten.
Eten uit een pakje vind ik niks, dus als ik thuis ben, kook ik vrijwel iedere dag, ook al ben ik niet echt een natuurtalent in de keuken. Daarom ben ik altijd op zoek naar gerechten die eenvoudig te bereiden zijn maar die ook zorgen voor een smaakexplosie. Dit kookboek van Ursula Ferrigno biedt beide. Met enkele ingrediënten zet je al snel iets smaakvols op tafel. Daar houd ik van: geen ingewikkeld gedoe maar lekker puur eten. De olijvenrelish wordt anders dan anders dankzij de venkelzaadjes, de caponata van spinazie en broccoli is weer een nieuwe manier om veel groenten te eten. Heerlijk met die kappertjes en de frisse citroenrasp erbij.
Recept Aardappelsalade Pantelleria
Sinds ik dit kookboek heb, eet ik zelfs zo nu en dan aardappelen dankzij het recept voor de Aardappelsalade Pantelleria:
- 6 nieuwe aardappelen, geschild
- 1 el kappertjes
- 8 kleine rijpe tomaten, gehalveerd
- 1 kleine rode ui in halve dunne ringen
- Snuf gedroogde oregano
- 3 el extra vergine olijfolie
- 1 el rode wijnazijn
- Zeetzout en versgemalen zwarte peper
Aardappelen gaar koken en halveren (ik gebruik trouwens krieltjes, in de schil gekookt). Leg de aardappelen op een mooie, platte schaal. Meng de overige ingrediënten erdoor. Op smaak brengen met zeezout en peper. Ik laat het nog een uurtje staan zodat de smaken goed in de aardappelen trekken, maar dat hoeft niet. Ook gebruik ik ingelegde rode uien (heel dun schaven met de mandoline, en met olie en de rode wijnazijn in een schone pot minimaal vier uur laten trekken) omdat ik rauwe uien iets te sterk vind.
Hoe makkelijk kan het zijn?! Buon appetito
De Smaak van Sicilië van Ursula Ferrigno bestellen:
Wauw het lijkt me ook echt een heel mooi kookboek! Leuk dat je dit recept deelt 🙂 Liefs, Merel
Graag gedaan, geniet ervan!