Kookboek: de beste street food (en drankjes) ter wereld

Hoe vaak kom je niet thuis van een inspirerende reis en vraag je je af hoe ze toch dat fantastische drankje maken of wat je in huis moet halen om dat ene gerecht zo goed mogelijk na te maken? Twee nieuwe boeken bieden uitkomst. Het kookboek: Beste Street Food ter Wereld en het cocktailboek: Beste Drankjes ter Wereld van Lonely Planet.

 

Lonely Planet: Beste Drankjes ter Wereld cocktailboek

Lonely Planet: Beste Drankjes ter Wereld cocktailboek

 

Favoriete cocktail

Meestal drink ik liever wijn dan cocktails maar als cocktails lekker zuur zijn (denk Mojito of Caipirinha) dan wil ik nog wel eens overstag gaan. In Peru bezweek ik voor de Pisco Sour. En ik was duidelijk niet de enige die dit drankje als favoriete aperitief koos, zag ik iedere avond in bars en restaurants.

Gelukkig is deze verslavende cocktail eenvoudig thuis te maken. Het recept vind je in het boek: Beste Drankjes ter Wereld. En okay, ook hier:

  • sap van 1 kleine limoen
  • 2 el suiker
  • 60 ml Pisco
  • 1 el eiwit
  • Angostura bitter

Mix suiker en limoensap in een shaker tot de suiker opgelost is. Voeg de Pisco en eiwit toe en shake nogmaals goed, voeg tot slot de ijsblokjes toe en shake nog even. Giet alles in een glas en druppel er wat Angostura over. Salud!

Lonely Planet - Beste Drankjes ter Wereld cocktailboek, de Pisco Sour

Lonely Planet – Beste Drankjes ter Wereld cocktailboek, de Pisco Sour

Geen fan van al dat zuur? Er staan 60 cocktails in het boek met onder meer gin, wodka, rum of whisky als basis zoals de mint julep uit de Verenigde Staten. En ook alcoholvrije zoals bijvoorbeeld bubbelthee uit Taiwan en de oliang uit Thailand.

Lonely Planet: Beste Drankjes ter Wereld cocktailboek

Lonely Planet: Beste Drankjes ter Wereld cocktailboek

Lonely Planet - Beste Drankjes ter Wereld cocktailboek, de Oliang

Lonely Planet – Beste Drankjes ter Wereld cocktailboek, de Oliang

 

Walkie talkies en de rolex

In de gids Beste Street Food ter Wereld vond ik een andere favoriet uit Peru, de Ceviche de Corvina. Gemarineerde zeebaars, ook al met limoen. Verder zag ik in dit kookboek naast enkele klassiekers als de spring roll uit China, de pho uit Vietnam en de falafel uit Israël vooral voor mij onbekende gerechten. Ooit gehoord van de rolex (chapati gevuld met tomaten-koolomelet) uit Oeganda, de walkie-talkies (kippenvoetjes en -koppen) uit Zuid-Afrika of de halo halo (dessert met schaafijs, gecondenseerde melk met fruit, zaden en gelei) uit de Filipijnen?

Lonely Planet - Beste Street Food ter Wereld kookboek

Lonely Planet – Beste Street Food ter Wereld kookboek

Lonely Planet - Beste Street Food ter Wereld kookboek: de ceviche

Lonely Planet – Beste Street Food ter Wereld kookboek: de ceviche

Lonely Planet - Beste Street Food ter Wereld kookboek

Lonely Planet – Beste Street Food ter Wereld kookboek

Gelijk bestellen:

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren