De lekkerste heimwee-gerechten

Een van de leukste aspecten van reizen is (voor mij) dat je in elk land anders eet. Maar onderweg kan ik soms ook vreselijk verlangen naar dingen die thuis geregeld op het menu staan. Carrie Solomon verzamelde haar beste Amerikaanse heimwee-recepten.

Kookboek: Een Amerikaanse in Parijs

Kookboek: Een Amerikaanse in Parijs

Zelf kook ik nooit de Hollandse pot, maar natuurlijk zijn er wel gerechten die ik geregeld maak. Zelfs gerechten die ik als kind wel eens at. Dus ik kan me voorstellen dat als je emigreert naar een ander land, je soms kunt verlangen naar gerechten van toen. Dat doet ook de kok/auteur Carrie Solomon die tien jaar geleden van Amerika naar Parijs verhuisde. Toch niet de minste stad op culinair gebied, maar dat verlangen naar gerechten uit haar thuisland bleef. En dus nam ze contact op met haar moeder en oma, vroegere buren, tantes en oud-tantes om hen hun favoriete recepten te ontfutselen. Het resultaat is een heerlijk boek vol recepten, tips, weetjes en herinneringen aan haar vroegere thuisland. De Key Lime Pie doet mij zelfs naar Amerika verlangen.

Kookboek: Een Amerikaanse in Parijs

Kookboek: Een Amerikaanse in Parijs

Kookboek: Een Amerikaanse in Parijs

Kookboek: Een Amerikaanse in Parijs

Kookboek: Een Amerikaanse in Parijs

Kookboek: Een Amerikaanse in Parijs

Een Amerikaanse in Parijs, uitgeverij Lannoo

Gelijk bestellen: