De dagen dat de zon schijnt lijken dit voorjaar aardig spaarzaam te zijn – en de regen zijn wij (en we denken jij stiekem ook!) meer dan zat. Ook zo’n zin om naar een tropisch oord te vluchten? Nou, dat kan gewoon! Door slim in te spelen op een last minute aanbieding, kan jij namelijk al binnen no-time met je voeten in het zand staan. Deze zonbestemmingen zijn misschien niet de bekendste, maar net zo (of misschien juist des te) mooier!

Mooiste stranden Aruba: alleen op de wereld op Manchebo Beach

Last minute naar het strand

 

Verrassend Malta

Het kleine eilandje Malta ligt te midden de Middellandse Zee – en beschikt daarom vrijwel het hele jaar door over heerlijke temperaturen! In minder dan vier uur sta jij met je voeten op Maltese grond. Hier vind je een rijke geschiedenis die goed bewaard is gebleven. Struinen door de middeleeuwse straatjes van diverse dorpjes zijn dan ook een absolute must tijdens je bezoek. Maar geen zorgen: dit balanceer je prima uit met een relaxsessie aan het strand of in je via vakantiedealz geboekte resort.

Marsaskala, Malta, strand

Marsaskala, een kustplaatsje op Malta, populair bij toeristen, maar toch niet te druk

 

Genieten op de Balkan: Montenegro en Macedonië

De schoonheid van de twee relatief onbekende landen wordt door veel Nederlanders steeds vaker ontdekt. Deze pareltjes zijn werkelijk de verborgen schatten van Europa. Hier is het leven nog authentiek, het eten en drinken betaalbaar en de straten niet volgestroomd met toeristen. Vooral als je je tripje in het voorjaar maakt, deel je het land nog veelal met de eigen bevolking. Macedonië huist verschillende vreselijk interessante historische bezienswaardigheden, waaronder de schattige pittoreske dorpjes in de binnenlanden. En Montenegro vind je een verrassende veelzijdigheid aan natuur, met prachtige bergketens en zandstranden die niet onder doen aan de Spaanse.

 

Indrukwekkend Sri Lanka

Hoewel Sri Lanka voor veel mensen misschien een ver-van-je-bed bestemming lijkt, hoeft dat absoluut niet zo te zijn! Dit prachtige eiland in de Indische Oceaan kent namelijk een rijke historie en huist bovendien de laatste jaren geweldige faciliterende hotels en resorts. In april en mei zijn de temperaturen aangenaam, maar niet te heet. De perfecte weersomstandigheden om de indrukwekkende binnenlanden te bezoeken, de theeplantages te bezichtigen en olifanten en walvissen te spotten.

Dambulla Cave Temple, Sri Lanka

Natuur en cultuur in Sri Lanka; Dambulla Cave Temple

 

Last minute: relaxen in de Cariben

Vergeleken met de vorige bestemming, is deze misschien wat populairder, maar daardoor niet minder mooi. Een tijd vertoeven op één van de Caribische eilanden is namelijk een ware traktatie in ons voorjaar. Wanneer de temperaturen in Nederland nog nauwelijks boven de tien graden komen, is het hier al een aangename 25 tot 30 graden. De perfecte temperatuur om even lekker in te bakken, dus! En met de doorgaans slaperige winterperiode achter ons en de hectische lente in aantocht, vinden wij het geen overbodige luxe om even op te laden aan een parelwit strand aan de azuurblauwe oceaan.

De beroemde divi divi bomen op Eagle Beach, Aruba

Genieten van het strand in de Cariben

De historie van Aruba is nu te zien in dit koloniale huis van de familie Ecury in Oranjestad.

Kleurige huizen in de Cariben

Goedkope last minutes naar Curaçao, Bonaire of zelfs Sint-Maarten, zijn het hele jaar door te vinden. Veel reisorganisaties bieden namelijk tripjes naar deze eilanden aan. Jij hoeft dus nog niet eens zo belachelijk veel neer te tellen voor je vakantie naar deze paradijsjes. Zo kan je dat geld weer mooi besteden aan die extra cocktail aan het strand. Hoor jij de zee al roepen?