Zie je jezelf al zitten in het zonnetje op een van de mooiste dakterrassen van Madrid? Madrid is een superleuke stad voor een stedentrip. Er zijn veel sfeervolle pleintjes met terrassen waar je lekker kunt neerploffen. Maar beter nog zijn de dakterrassen met adembenemend uitzicht over de stad.

 

Hoe heerlijk is het om op een dakterras in het warme, Spaanse zonnetje met uitzicht over de hele stad en te genieten van een heerlijke cocktail… Madrid zit vol met unieke, trendy bars. Dakterrassen zijn helemaal hip en zeker op zwoele zomeravonden hangt er een heel fijne vibe. Dit is de top 3 van dakterrassen in Madrid van gastblogger Gaby Wennekes.

Dé beste plek voor een wijntje: een dakterras in Madrid

Dé beste plek voor een wijntje: een dakterras in Madrid – credit Rudy Balasco

 

  • El Mercado de San Anton

De Mercado de San Anton is een van de populaire markthallen van Madrid. Je kunt hier allerlei lekkernijen kopen om deze vervolgens op het dakterras op te eten. El Mercado de San Anton heeft een prachtig uitzicht over het plein ‘Plaza de Chueca’. Vanaf de hoogste verdieping van het gebouw geniet je van de prachtige zonsondergang onder het genot van een heerlijk vers Spaans gerecht.

 

  • La terraza del Circulo de Bellas Artes

Het dakterras van ´Círculo de Bellas Artes´ biedt het meest spectaculaire uitzicht op de historische binnenstad van Madrid. Het dakterras is bereikbaar via een glazen lift die je tot de hoogste verdieping van het gebouw brengt. Hoe vet is dat? Als je van entertainment houdt, is dit terras de ideale plek voor jou want in de zomermaanden is het hier één groot feest!

 

  • Jardines de Sabatini Aparto Suites

Nog een mooie plek in hartje Madrid met onbeschrijflijke uitzichten is het dakterras van het hotel ‘Jardines de Sabatini´. Dit is de ideale plaats om even te ontsnappen aan de drukte van de Spaanse hoofdstad en te genieten van het uitzicht op het koninklijke gebouw en de tuinen. Bestel een verfrissend drankje plus één van de heerlijke maaltijden van de internationale menukaart en dan hoef je even helemaal iets meer.

Dakterrassen in Madrid, dé plek voor een mooie zonsondergang

Dakterrassen in Madrid, dé plek tijdens zonsondergang. Credit Carly Clam Creative

Lijkt zo’n rooftopbar jou nou echt gaaf en heb jij, voordat het hoogseizoen begint, nog tijd voor een last minute stedentrip? Dan is Madrid de bestemming voor jou! Zoek op internet de beste vakantiedeals uit, dan vallen de kosten mee en geniet je volop van een paar daagjes weg!