Op werktrip naar Nieuw-Zeeland? Dan is het helemaal niet gek als je dit spannend vindt! Nieuw-Zeeland is een prachtig land, maar ligt niet om de hoek. Daarom moet je je wel eerst goed voorbereiden op een vakantie naar Nieuw-Zeeland. En denk je nu: “Waar moet ik in hemelsnaam beginnen?”. Dan hebben wij handige tips om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid op reis kunt gaan! 

Schiphol airport, Amsterdam, vakantie, vliegen, vliegschaamte, nieuw-zeeland, nieuw zeeland,

Goed voorbereid op weg naar Nieuw-Zeeland

 

1. De zakelijke cultuur 

Online vliegticket naar Nieuw-Zeeland boeken voor zaken is natuurlijk niet hetzelfde als een gewone vakantie. Het is belangrijk om te weten wat de zakelijke cultuur van het land is. Kijk eens hoe de Nieuw-Zeelanders zaken doen en wat hun gewoontes zijn. De mensen zijn in ieder geval heel vriendelijk en spreken elkaar meestal met de voornaam aan. Hoe meer je dit begrijpt, hoe soepeler je reis zal verlopen.

2. Een strak schema 

In Nieuw-Zeeland kom je niet zomaar, en misschien wil je tussendoor ook het land hier en daar ontdekken. Dat kan, maar betekent wel dat je een strak reisschema moet opstellen. Plan je vergaderingen en zakelijke activiteiten goed in, maar denk ook aan reistijd en mogelijke vertragingen. Vergeet daarnaast het plannen van rustdagen en vrije dagen niet. Het zou zonde zijn om niet wat van het mooie land te zien!

Vrije tijd? Boek een helikopter tour naar vulkaaneiland White Island

Vrije tijd? Boek een helikopter tripje naar vulkaaneiland White Island

 

3. Regel je papieren en visa

Controleer ruim van tevoren of al het papierwerk in orde is. Controleer je paspoort op geldigheid en zorg dat je het juiste visum hebt. Je wilt niet op het vliegveld te horen krijgen dat door gebrek aan voorbereiding je reis niet doorgaat, of wel? Het doet ook geen pijn om een kopie van de belangrijkste documenten mee te nemen voor de zekerheid.

4. Wat neem je mee?

Slim inpakken is key voor een zakelijke reis! Neem alleen mee wat je echt nodig hebt aan zakelijke kleding en persoonlijke spullen. Je kunt van tevoren het weer voor Nieuw-Zeeland checken en je kledingkeuze daarop baseren. En oh ja, vergeet een wereldstekker niet!

Auckland, de stad waar zakendoen en genieten van Nieuw-Zeeland samenkomen

Auckland, de stad waar zakendoen en genieten van Nieuw-Zeeland samenkomen

 

5. Zakelijke verzekeringen

Niet geheel onbelangrijk is om goed verzekerd te zijn. Als er iets gebeurt tijdens je reis, zit je letterlijk aan de andere kant van de wereld. Zorg daarom voor een goede ziektekostenverzekering die internationaal dekt en overweeg een reisverzekering die ook zakelijke dingen dekt, zoals annuleringen.

Een goede voorbereiding is het halve werk voor een succesvolle zakelijke reis en dan kun je onbezorgd genieten van al het moois dat Nieuw-Zeeland te bieden heeft!

Prachtige natuur in overvloed in Nieuw-Zeeland, heerlijk om je hoofd even leeg te maken

Prachtige natuur in overvloed in Nieuw-Zeeland, heerlijk om je hoofd even leeg te maken