Virtueel naar Oeganda met Matoke Tours

 

Gorilla’s in het wild zien, staat al jarenlang heel hoog op mijn verlanglijstje. Maar ja, tijd, geld… je kent het wel. Daarom ging ik virtueel.

Matoke tours met de Virtual Gorilla op de Vakantiebeurs

Matoke Tours met de Virtual Gorilla op de Vakantiebeurs

Vaak al heb ik de berggorilla’s bewonderd op tv, in natuurfilms. Maar hoe mooi die documentaires ook zijn, het voelt niet alsof je er ook echt zelf bent. Toen ik op de Vakantiebeurs de stand van Matoke Tours zag, ging het weer kriebelen. Zij hebben een virtuele reisbrochure gemaakt waarbij je echt het idee hebt in de jungle te staan. Ik krijg een bril en een koptelefoon op en de opdracht naar een van de zes rondjes van het menu te kijken. Dan gaat de gekozen film vanzelf spelen. Natuurlijk kies ik voor de berggorilla’s. Wow, en dan ben ik weg van de Vakantiebeurs en waan ik me in Oeganda. De films zijn gemaakt met speciale 360-graden camera’s waardoor je echt omgeven bent door jungle. Plotseling hoor ik geritsel achter me. Ik draai me om (want ja, je moet ook echt zelf meedraaien als je wilt zien wat er achter je gebeurt) en dan sta ik bijna neus aan neus met een prachtige gorilla. Het voelt bijna alsof ik het dier kan aaien. Dit is echt zo gaaf! Toen ik de bril opzette, had ik niet verwacht dat de ervaring zo intens zou zijn. Tot zover de pro’s. De andere kant van dit verhaal: het verlangen de gorilla’s in het echt te zien is alleen maar groter geworden. Nu staat een bezoek aan Oeganda nog hoger op mijn wishlist.

Matoke tours met de Virtual Gorilla op de Vakantiebeurs

Matoke Tours met de Virtual Gorilla op de Vakantiebeurs

Wil je het zelf ook ervaren? Er staan zes virtuele reisbrochures online maar het echte 360-graden gevoel ervaar je pas met een speciale Google cardboard en je eigen smartphone. Die ‘bril’ is te koop via de website van Matoke Tours, de kwalitatieve reisspecialist voor Afrika reizen naar Oeganda, Tanzania, Zanzibar, Rwanda, Malawi, Zambia en Madagaskar. Of bezoek t/m 17 januari de stand op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht.