Hoe ik snel een goed en goedkoop ticket boek en het leukste hotel op een fijne locatie vind, dat weet ik wel. Lastiger is het om snel de juiste transfer van vliegveld naar stadscentrum te vinden. Maar ook daar blijkt een oplossing voor.

 

Schiphol staat op nummer 10 van best bereikbare vliegvelden in Europa, GoEuro

Schiphol staat op nummer 10 van best bereikbare vliegvelden in Europa

Eenmaal aangekomen op een vliegveld wil ik zo snel mogelijk naar mijn hotel, inchecken en dan de stad verkennen. Zonder dat dat me teveel tijd en geld kost. Vanwege dat laatste is een taxi is vaak geen optie.

De transfertijden en de kosten voor een kaartje verschillen nogal, blijkt uit onderzoek. Vlieg je bijvoorbeeld naar Praag, dan sta je 15 minuten later en 0,90 euro armer in het centrum. Vanaf Londen Heathrow is de transfertijd ook maar 15 minuten maar dat kost je dan wel 28 euro! Er blijkt ook een goedkopere variant. Neem je de underground dan ben je weliswaar 50 minuten onderweg maar daar tik je slechts 7 euro voor neer. Afijn, vergelijken loont. Dan kies je zelf of je geld of tijd wilt besteden aan je ritje naar het centrum.

Tabel beste transfers van vliegveld naar stadscentrum. Bron: GoEuro

Tabel beste transfers van vliegveld naar stadscentrum. Bron: GoEuro

 

Onderzoek: snel en goedkoop

GoEuro heeft een onderzoek gedaan naar de vliegveld-stadscentrum transfermogelijkheden van veel Europese vliegvelden. Van de luchthavens die populair zijn onder Nederlanders kwamen Praag, Berlijn en Venetië als beste uit de bus.

Kijk je naar de belangrijkste vliegvelden in Europa dan is de top drie: Nice, Lanzarote en Birmingham. Amsterdam-Schiphol staat op de tiende plaats. Via de interactieve tabel vind je snel wat de beste opties zijn.

Op tien: van Schiphol ben je in 14 minuten in hartje Amsterdam

Op 10: van Schiphol ben je in 14 minuten in hartje Amsterdam

In minder dan een kwartier van Schiphol naar hartje Amsterdam

In minder dan een kwartier van Schiphol naar hartje Amsterdam

Als steden meerdere vliegvelden hebben (denk bijvoorbeeld aan Londen met zes luchthavens), dan is het trouwens handig om de transferkosten op te zoeken voor je boekt. Want als je ticketkosten en transferkosten bij elkaar optelt, kan het goedkoopste vliegticket opeens aanmerkelijk duurder blijken.

Bewaren

Bewaren