Twee handige accessoires voor op reis

 

Het flesje water is niet meer weg te denken uit mijn tas. Maar ook in mijn koffer heb ik naast de toilettas enkele vaste reisaccessoires. Een powerbank, een imagetank en sinds kort ook een besteksetje-to-go.

 

Alleen reizen, ik vind het heerlijk. Ik kan mijn programma afstemmen op wat de lezer/bezoeker graag ziet en doet. Zit niet vast aan urenlange lunches of bezoeken aan dingen/gebieden die het verhaal toch niet gaan halen. Een nadeel: dineren in je uppie in een restaurant is wat eenzaam. En zolang ik op een terras kan zitten, kijkend naar de mensen die langslopen, is het nog wel okay. Maar in een restaurant alleen aan een tafeltje voelt altijd wat sneu. Mijn oplossing is in de meeste gevallen; eten in mijn hotelkamer. Bijkomend voordeel is dat ik dan lekker door kan werken. Vaak is er wel een supermarkt of traiteur in de buurt waar ik een salade of zoiets kan halen. Bestek neem ik zelf mee. Ik gebruik tegenwoordig het Ellipse reissetje-to-go van Rosti Mepal. Van metaal want snijden met een plastic mesje vind ik een no-go. Er zit een handig doosje/hoesje bij zodat vork, mes en lepel niet dwars door de koffer rollen en schoon blijven.

Reisaccessoires: Rosti Mepal bestek-to-go setje Ellipse

Reisaccessoires: Rosti Mepal bestek-to-go setje Ellipse

 

Water en meer

Een ander vast item in mijn reistas is een waterflesje. Vaak hervul ik gewone plastic flesjes maar tegenwoordig heb ik een steviger exemplaar, JustWater. Wat heel fijn is, is de grote vulopening. Nu kan ik ook onderweg mijn water op smaak brengen met bijvoorbeeld muntblaadjes, schijfjes komkommer of gember et cetera. Als je de dop een beetje opendraait, komt er een bescheiden hoeveelheid water uit zodat je goed kunt drinken. De fles kan in de afwasmachine, dus is ook lekker hygiënisch.

Reisaccessoires: Rosti Mepal waterfles JustWater

Reisaccessoires: Rosti Mepal waterfles JustWater

Bewaren