Nu de dagen steeds korter worden en de temperatuur buiten daalt is een vakantie boeken iets wat door veel gezinnen overwogen wordt. Daar komt nog bij dat de laatste maand van het jaar binnen veel organisaties ook direct de drukste is. Tijd om te ontsnappen aan deze drukte, aan de kou en aan de sombere, korte dagen in Nederland! Wat zijn jouw favoriete vakantiebestemmingen voor de wintermaanden? In dit artikel zetten we een aantal van de mogelijkheden voor je op een rijtje. 

Tip: wacht niet te lang met het boeken van een vakantie, daar de populariteit van accommodaties in het buitenland snel toegenomen is sinds de versoepeling van de coronamaatregelen eerder dit jaar. Het is voor veel gezinnen lang geleden dat zij in de wintermaanden op vakantie konden gaan.

Pakketreizen. Mooiste stranden Aruba: alleen op de wereld op Manchebo Beach

Mooiste stranden Aruba: alleen op de wereld op Manchebo Beach

 

Met name pakketreizen populair in de winter

Wie in de wintermaanden op vakantie gaat, wil vaak genieten van comfort, luxe en de zon. Een vakantie voorbereiden mag niet te veel tijd kosten; het maakt de pakketreizen die door reisbureaus worden aangeboden populair. Kies bijvoorbeeld voor een pakketreis Curaçao om te genieten van de zon, het strand en de zee. Door je vakantie buiten de kerstvakantie om te boeken, profiteer je van relatief lage prijzen voor een ontspannen periode buiten Nederland. Naast een pakketreis naar Curaçao zijn ook Aruba en Bonaire geliefd bij vakantiegangers.

Pakketreizen. Slenterend door Oranjestad zie je volop gerestaureerde koloniale architectuur.

Slenterend door Oranjestad zie je volop gerestaureerde koloniale architectuur.

Strand top 5 Aruba: in goed gezelschap op Flamingo Beach

Zonnen in goed gezelschap

 

Op vakantie naar Oost-Europa in de kerstvakantie 

Niet ieder stel of gezin kiest voor een vakantie naar de zon in de decembermaand. Ook de vakanties naar Oost-Europa zijn in trek. Denk aan een vakantie naar landen als Oostenrijk, Tsjechië en Hongarije. Je vindt er prachtige, hartstikke gezellige steden met tot het eind van het jaar een leuke kerstmarkt. Dichterbij huis bieden ook Duitsland en Zuid-Limburg je kerstmarkten. Vergeet geen warme kleding in te pakken, daar het hier over het algemeen nog kouder is dan in Nederland zelf.

Zodra het donker wordt, wordt het ook al snel gezellig druk in Celle, kerstmarkten, kerst, kerstmarkt, Celle, Nedersaksen, Duitsland

Zodra het donker wordt, wordt het ook al snel gezellig druk in Celle

Gezellige kerstmarkten in Munchen, Duitsland

Gezellige kerstmarkten in Munchen, Duitsland

 

Huisje op een vakantiepark in Nederland 

Een derde populaire optie voor de komende kerstvakantie is het boeken van een huisje in eigen land. Nederland heeft je talloze sfeervolle vakantieparken te bieden, welke vaak volledig in de kerstsfeer worden gebracht. Er is niets gezelliger dan even ontsnappen aan de drukte met het gezin, door een vakantiehuisje te boeken voor een of twee weken. Geniet van het zwemparadijs wat je op deze parken vindt, de omgeving en de leuke steden en dorpen in de buurt. Wacht ook hier niet te lang mee; de parken zitten vaak snel vol.

. Duurzame vakantie in Natuurhuisje, Schoorl, Camperduin, weekendje weg

Lekker thuiskomen in een vakantiehuisje in Nederland

 

Fan van kerstmarkten? Heb je al aan Hannover en de buurdorpen gedacht?

Gezellige kerstmarkten in Munchen, Duitsland

Gezellige kerstmarkten in Duitsland