Vakantie vieren betekent vrijheid. Dus je wilt liever geen kilo’s bagage meeslepen. Dat kan bovendien veel geld kosten bij het vliegen, en het is gedoe als je van de ene plek naar de andere reist. Travel light dus, maar hoe doe je dat precies? Wij zetten de beste paktips om lichtbepakt te reizen voor je op een rij.

 

Weegt niks, scheelt een boel: je verzekeringen

Voor je gaat inpakken: check je reisverzekering even. Ook al neem je weinig mee, je wilt wel dat alles goed geregeld is als je op vakantie bent. Je smartphone heb je bijvoorbeeld vast bij je, net zoals cash en reisdocumenten. Informeer ook eens naar een annuleringsverzekering. Dan zijn je onkosten namelijk gedekt als je door omstandigheden toch niet op reis kunt.

Lichtbepakt op vakantie, zo doe je dat, tips, reizen, travel light

Lichtbepakt op vakantie, zo doe je dat

 

Het begint al bij het inpakken

Ga je inpakken met een grote koffer? Reken er dan maar op dat je ‘m vol krijgt. Kijk daarom eerst eens hoeveel je kwijt kunt in een kleine koffer. Wedden dat je vanzelf al creatief en kritisch wordt met wat je wel en niet meeneemt? Pak daarom eerst je backpack of dat kleine koffertje. Als het écht moet kun je altijd nog overstappen op die grote.

 

Maak een paklijst

Veel mensen maken de fout om met het pakken van hun koffers te beginnen als ze voor hun kledingkast staan. Een stapel boxershorts, alle laatste t-shirts die nog schoon zijn en drie spijkerbroeken voor als het toch ineens wat frisser wordt. Fout! Inpakken begint achter je laptop. Je maakt een lijst met wat je echt nodig hebt. Hou ook rekening met het feit dat je vaak gewoon kunt wassen op je vakantieadres en dus niet voor elke dag schone kleren mee hoeft te nemen.

Paktips, Maak een paklijst, niet alles hoeft mee

Maak een paklijst, niet alles hoeft mee

 

Hoeveel paar schoenen heb je écht nodig?

Schoenen nemen enorm veel ruimte in. Bij uitstek de items waar je eens kritisch naar moet kijken dus. Een paar sneakers en een paar slippers, meer heb je meestal niet nodig. Ja, het is hartstikke leuk dat je bijpassende schoenen hebt voor verschillende outfits. Maar is het al dat gesjouw nou echt waard?

Schoenen in ieder kleur in Marrakech, Marokko. Rondreis Marokko, koningssteden, camperrondreis,

Schoenen in iedere kleur zijn echt niet nodig tijdens je vakantie

 

Paktips: koop je toiletspullen op locatie

Je toilettas staat meestal op knappen als je ‘m in je koffer of backpack propt. Die voordeelverpakking doucheschuim, je favoriete shampoo en conditioner, lekkere luchtjes, zonnebrandcrème, tandpasta… Allemaal dingen die in de meeste landen gewoon verkrijgbaar zijn. Koop die dus gewoon lekker daar!

Paktips, met een koffer op reis

Paktips; ook in je handbagage kunt je nog wat dingen kwijt