Wil jij meer weten over het parkeren bij vliegvelden? Bekijk dan onze handige tips & tricks voor het vinden van een voordelige en betrouwbare parkeerplaats!

De vakantieperiode is een van de, zo niet dé leukste periode van het jaar. Voor je kan gaan genieten op je vakantiebestemming dien je natuurlijk wel het een en ander te regelen. Accommodatie en vervoer zijn waarschijnlijk de eerste zaken die je boekt. Een onderdeel van de reis die echter snel wordt vergeten is de reis naar de luchthaven van vertrek, mits je een vliegreis maakt.

Je kan de luchthaven van vertrek op meerdere manieren bereiken. Zo kan je reizen met het openbaar vervoer, een taxi of bijvoorbeeld met je eigen auto. Bij laatstgenoemde is het zaak dat je ook een nette parkeerplaats regelt. Hier gaan wij je meer over vertellen.

Parkeren bij het vliegveld

Parkeren bij het vliegveld, dan kan de reis beginnen

In dit artikel vertellen wij alles over het parkeren bij een vliegveld. Na het lezen van dit artikel weet je hoe je eenvoudig een betrouwbare en voordelige parkeerplaats kan regelen. 

 

Kies de ideale parkeermethode

Voor we je meer gaan vertellen over het vergelijken van de parkeermogelijkheden is het ook handig om te weten wat je vergelijkt. Er zijn namelijk verschillende manieren om je auto te parkeren, ieder met zijn eigen proces en tarieven.

 

Parkeren op loopafstand

De naam spreekt in dit geval voor zich. Je parkeert je auto en je kan vervolgens te voet door richting de luchthaven. In de meeste gevallen zijn deze parkeerplaatsen de zogeheten ‘officiële parkeerplaatsen’, wat betekent dat ze in beheer zijn van de betreffende luchthaven zelf. De parkeerplaatsen worden vaak aangeduid met P1, P2, P3, etc.

Deze parkeerplaatsen zijn zowel met als zonder reservering te gebruiken. We kunnen echter sterk aanraden om voor een reservering te kiezen. Bij sommige luchthavens kunnen de tarieven namelijk verschillen, nagenoeg altijd in het voordeel van het parkeren inclusief reservering.

Mocht je kiezen voor een reservering dan parkeer je doorgaans gecombineerd met kentekenherkenning of middels een inrijcode.

  • Korte reistijd
  • Hoge parkeertarieven
Parkeren Schiphol. Op vakantie: parkeren op loopafstand van de incheckbalies

Parkeren op loopafstand van de incheckbalies. (Foto: Vliegen en Parkeren)

 

Shuttle parkeren

Wanneer je zeker wilt zijn van een voordelige parkeerplaats dan je met een shuttleservice vaak het beste uit. Deze manier van parkeren is bij de meeste luchthavens namelijk de meest voordelige optie.

Het proces is simpel. Je rijdt simpelweg richting de gekozen parkeerplaats, parkeert hier de auto en je wordt vervolgens naar de luchthaven gebracht in een van de shuttlebusjes van de parking. Bij terugkomst dien je even telefonisch contact op te nemen met de parking en je wordt daarna weer opgehaald en teruggebracht. Deze service zit inbegrepen bij de prijs van het parkeren.

  • Lange(re) reistijd
  • Lage parkeertarieven

Valet parkeren

Een derde optie is het wat luxere valet parkeren, wat ook wordt aangeboden bij de meer luxeuze hotels of restaurants. Omdat deze service minder tijd in beslag neemt en je meer comfort biedt zijn de tarieven ook wat hoger dan bij bijvoorbeeld een shuttleservice. Mocht je kort op vakantie gaan, bijvoorbeeld een stedentrip, dan is valet parkeren een goede optie.

Ook hier is het proces weer simpel. Je rijdt naar de luchthaven en belt ongeveer 30 minuten voor aankomst met de parkeeraanbieder. Op deze manier zorgt de parkeeraanbieder ervoor dat er bij aankomst een chauffeur voor je klaarstaat. Deze chauffeur inspecteert de auto en parkeert deze vervolgens op het parkeerterrein. Bij terugkomst bel je weer met de parking en zodoende wordt je auto weer teruggereden naar de luchthaven. Je stapt dus direct bij de luchthaven weer in je auto!

  • Korte reistijd
  • Gemiddelde parkeertarieven

Vergelijk de mogelijkheden online

Nu je weet hoe je kan parkeren, is het nog wel belangrijk dat je zoveel mogelijk opties vergelijkt. De parkeermogelijkheden rondom luchthavens zijn gelukkig eenvoudig online te vergelijken. Er zijn meerdere platformen die deze service bieden. Hier kan je vaak ook direct de gewenste parkeerplaats reserveren. Voor we hierover beginnen gaan we eerst het vergelijkingsproces toelichten, hierbij gebruiken we het platform Vliegen en Parkeren als voorbeeld.

Via dit platform kan je de parkeermogelijkheden rondom luchthavens in Nederland, Duitsland, België en zelfs Frankrijk vergelijken. Alle bekende luchthavens zoals Schiphol, Dusseldorf Airport, Brussel Airport en Charles de Gaulle Airport zijn hierbij toegevoegd.

 

Het proces uitgelegd

Stel dat je vliegreis vanaf Düsseldorf Airport start en je hierdoor dus op zoek bent naar eenStel dat je vliegreis vanaf Düsseldorf Airport start en je hierdoor dus op zoek bent naar een Dusseldorf Airport parking. Via Vliegenenparkeren.nl selecteer je dan simpelweg Düsseldorf Airport en vervolgens selecteer je de vertrek- en retourdatum. Hierbij selecteer je vervolgens de verwachte aankomst- en vertrektijd en je klik op zoeken.

Het beschikbare parkeeraanbod wordt vervolgens direct getoond, in eerste instantie op basis van prijs. Je kan ook nog sorteren op basis van reisafstand en beoordeling. Mocht je specifieke wensen hebben dan kan je ook nog filteren op aspecten zoals ‘overdekt parkeren’ of ‘sleutelbehoud’. Op deze manier kan je eenvoudig de mogelijkheden eenvoudig afstrepen en zo de gewenste parkeerplaats vinden.

Parkeren bij de luchthaven

Kies hoe je je auti wilt parkeren. (Foto: Vliegen en Parkeren)

 

Reserveer vooraf een parkeerplaats

Zoals we al eerder zeiden is het aan te raden om vooraf een parkeerplaats te reserveren. Niet alleen weet je op deze manier wat je kwijt bent, je kan in sommige gevallen ook enorm veel besparen. Daarnaast weet je ook zeker dat je voorzien bent van een parkeerplaats. Aangezien er tijdens het hoogseizoen veel vraag is naar parkeerplaatsen is, biedt dit extra zekerheid.

Zodra het je het vergelijkingsproces hebt doorlopen en de ideale parkeerplaats hebt gevonden, kan je deze ook direct reserveren. Je voert simpelweg jouw gegevens in en betaalt online. Vervolgens krijg je per mail een reserveringsbevestiging + voucher waarop jij alle informatie omtrent het parkeren vindt, inclusief adres- en contactgegevens van de parkeeraanbieder. Een kind kan de was doen, zou je kunnen zeggen!