Fotomoment – het strand van de stilte

Die ene foto die mooie herinneringen naar boven brengt…

Silencio baai in Asturie, Spanje

Silencio baai in Asturie, Spanje

Asturië afficheert zich als El Paraiso en nergens is het paradijselijker dan op Playa del Silencio nabij Cudillero, een verleidelijk strand dat nooit ten prooi zal vallen aan massatoerisme. Niet alleen is het weer daarvoor te onbestendig, de toegangsweg is te smal en de laatste honderden meters zijn alleen voetpad. Via een lange trap gaat het de diepte in, waar onder loodrechte rotswanden een halfrond grindstrand wacht.

Het stadje Cudillero is een natuurlijk amfitheater, met roze, blauwe en groene huisjes tegen de heuvels geplakt. Onder de witte parasolletjes bij de haven serveren de restaurants vooral parrillada de marisco, gegrilde zeevruchten, en curadillo, een gerecht met luchtgedroogde rog dat alleen hier op de kaart staat.

 

Hotel bij Playa del Silencio

Dit prachtige strand ligt op een kilometer of zestien van vissersplaats Cudillero. Dat is een schattig stadje om te logeren. Een aanrader is Casona de la Paca, een prachtig oud herenhuis in een fijne tuin. Op koele avonden brandt de openhaard in de lounge, de plek voor een uurtje relaxen met een goed boek. ’s Morgens wordt een smaakvol ontbijt geserveerd. Een paar honderd meter lopen en je staat in het centrum van Cudillero met allerlei winkels, bars en restaurantjes.

Een tweede aanrader is een echt stadshotel, Casa Prendes. In je kamer zie je stoere, stenen muren, de inrichting is sfeervol. Er zijn maar 9 kamers dus je bent verzekerd van persoonlijke aandacht. Iets verderop ligt het eveneens kleinschalige appartementencomplex La Lula. Dat is het adres voor families of kleine groepen vrienden want er zijn ook maximaal 6 personen.

MEER SPANJE

Een van mijn favoriete bestemmingen in het noorden van Spanje is het gebergte Picos de Europa. Wat een ruimte, wat een heerlijke omgeving voor wandelingen en wat een prachtige natuur.

gletsjermeer, Picos de Europa, Asturie, Spanje

Picos de Europa, Asturie, Spanje