Het is een waar kunstje: het inpakken van je handbagage voor een reis met het vliegtuig. Zo mag je niet te veel meenemen, aangezien je tas of koffer aan de maximale afmetingseis van de vliegmaatschappij moet voldoen. Sommige spullen mag je niet of in beperkte mate in je handbagage stoppen, zoals vloeistoffen. En wat mag er eigenlijk echt niet missen in je handbagage? We delen onze tips!

Schiphol airport, Amsterdam, vakantie, vliegen, vliegschaamte

Je vakantie begint misschien op Schiphol Airport

 

Kleding in je handbagage

Wat ons betreft is wat kleding onmisbaar in je handbagage. Zo kan het vaak koud zijn in het vliegtuig: zorg dat je een trui, vest of sjaal bij de hand hebt. Of denk aan warme dames jassen om te dragen tijdens het vliegen. Zeker als je naar een warme plek vliegt, en je verder al je korte broek of zomerjurk hebt aangetrokken. Denk daarnaast alvast wat vooruit. Ga je op de plek van bestemming direct het zwembad of de zee in? Dan is het wel zo praktisch als je meteen je bikini aan kunt doen. Zo hoef je je koffer niet eens eerst te openen!

's Morgens in alle vroegte naar het zwembad van hotel Fullerton. Stedentrip Singapore, bezienswaardigheden en hotspots

Vanuit het vliegtuig zo het zwembad in

 

Kussentje voor comfort

Wil je wat luieren of zelfs slapen in het vliegtuig? Dat gaat vaak best moeilijk, aangezien je rechtop zit in een stoel. Om te voorkomen dat je een stijve nek krijgt, kun je een reiskussentje meenemen. Dit is een rond kussentje dat je om je nek kunt vouwen: heerlijk warm en zacht. Met name als je een wat langere vliegreis maakt, is zo’n kussentje ideaal!

 

Slaapmasker om te dragen

Wat ook kan helpen bij slapen in een vliegtuig: een slaapmasker! Zo’n maskertje neemt nauwelijks plek in beslag in je handbagage – ook mooi meegenomen. Zo maak je het donker voor de ogen tijdens de vliegreis, waardoor je hopelijk sneller in slaap valt.

 

Eten en drinken mee

Tijdens een vliegreis krijg je vaak dorst en honger. Het kan behoorlijk prijzig zijn om in het vliegtuig iets te eten of te drinken te kopen: je kunt maar beter zelf iets meenemen als je deze kosten wilt voorkomen. Let wel dat je vloeistoffen niet mee krijgt door de douane – een flesje water kun je daarom na de security check vullen, of kopen bij de gate.

Maak thuis een frisse salade om in het vliegtuig op te eten

 

Lippenbalsem in het vliegtuig

Wist je dat je huid behoorlijk kan uitdrogen door een vliegreis? Niet zo prettig natuurlijk. Zorg daarom zeker dat je lippenbalsem bij je hebt, om je lippen mee in te smeren als je in het vliegtuig zit.

 

Vermaak tijdens de vliegreis

Een vliegreis is toch al snel behoorlijk saai. Om verveling tegen te gaan, kun je eraan denken om vermaak mee te nemen. Een boek of een tijdschrift bijvoorbeeld, om wat te lezen. Zet een koptelefoon op om naar muziek of een podcast te luisteren. Ga je samen met iemand anders op reis? Dan kan het ook leuk zijn om een spelletje te spelen in het vliegtuig. Zo vliegt de tijd voorbij!

KLM vliegtuigen bij de gate op vliegveld Schiphol, Amsterdam, Nederland

De tijd vliegt voorbij