Reisinspiratie voor een trip naar Frankrijk

Reisgids Frankrijk

Reisgids Frankrijk

Ik zal maar eerlijk zijn, Frankrijk staat niet in de top 10 van mijn favoriete landen. Maar na een kwartiertje bladeren in dit lijvige boekwerk, begon het toch te kriebelen. Ik wil ze in het echt zien, die spectaculaire Les Machines in Nantes met een meer dan levensgrote olifant van metaal en ik wil me onderdompelen in het waanzinnig heldere water van Alta Rocca tijdens een canyoning tour. Ik moet ooit ook de abdijkerk van Saint Austremoine in Issoire bezoeken, wat een spectaculaire architectuur. En ik wil thee drinken in Galerie Vivienne in Parijs, een van de bewaard gebleven oude winkelgalerijen. O ja, ik moet ook echt een keer een tussenstop maken in Montmorillon. Waarom? Omdat ze daar de beste macarons schijnen te hebben die ze bij Rannou-Métivier al vijf generaties lang volgens geheim familierecept bakken. In de zomer hebben ze ze met geconfijte aardbei. Mjammie. Afijn, dit zijn dus pas vijf van de 1200 tips uit dit heerlijke inspiratie-reisboek over Frankrijk.
1200 topervaringen in Frankrijk, Trotter reisgidsen, uitg. Lannoo, € 29,99

Reisgids Frankrijk

Reisgids Frankrijk – Canyoning in Alta Rocca

Reisgids Frankrijk

Reisgids Frankrijk – De beste macarons vind je bij Rannou Metivier

GELIJK BESTELLEN