Zorgeloos op reis

 

Het is vaak de sluitpost van een vakantie: de reisverzekering. Maar het is wel een onmisbaar onderdeel van je reis. Welke verzekering moet je nou kiezen?

relaxen op he strand bij zonsondergang op Gili Trawangan, Indonesie,

.

 

Ooit zag ik op weg naar Schiphol een billboard over reisverzekeringen. Oeps, die was ik dus vergeten af te sluiten. Net voor het boarden heb ik die verzekeraar nog gebeld en last minute een verzekering afgesloten. Laat ik nou net die vakantie bij een auto-ongeluk betrokken raken. En per ambulance naar het ziekenhuis gebracht worden. Wat een geluk dat ik die advertentie zag. Tegenwoordig heb ik een doorlopende reisverzekering. Wel zo handig als je vaak reist. Maar wat is verstandig als reizen niet je beroep is? Ik vroeg Sophie van de website Vergelijken van Reisverzekeringen om tips.

Jura Schotland isle of jura binnen hebriden

.

 

Waarom is een reisverzekering zo belangrijk?

“De wereld ontdekken brengt risico’s met zich mee. Risico’s die je niet altijd kunt vermijden. Een passende reisverzekering verkleint niet het risico op een ongeval, diefstal of annulering, maar voorkomt wel negatieve financiële gevolgen. Als je op vakantie bent, wil je je zuurverdiende geld niet uitgeven aan nieuwe reisspullen, met in je achterhoofd de gedachte dat een verzekering dit ook had kunnen vergoeden. Kortom, een goede reisverzekering is onmisbaar als je graag de wereld ontdekt door te reizen. Zorgeloos op reis? Vind direct een goede reisverzekering.”

Duifhuizen-koffers-en-tassen002

.

 

Welke verzekering kies je: een korte of doorlopende?

“Ga je meerdere keren per jaar op reis of een periode van minimaal 3 weken achter elkaar? Dan past een doorlopende reisverzekering perfect bij jou. Voor een vakantie minder dan 3 weken kun je het beste kiezen voor een kortlopende reisverzekering. Je hebt altijd de keuze uit verschillende verzekeraars en dekkingen. Uiteraard kun je deze samenstellen zoals je zelf wilt. Er is zelfs een verzekering voor wie er een jaar tussenuit gaat: de globetrotterverzekering.”

Wandelen in de Sahara woestijn, de Western Desert in Egypte

.

 

Geneeskundige kosten en extreme sporten

“Reizigers vergeten soms dat vakanties risico’s met zich mee kunnen brengen. Zo kun je in het buitenland een ongeluk krijgen waardoor je moet worden opgenomen in een ziekenhuis. De kosten hiervoor kunnen flink oplopen. Verzeker daarom altijd de rubriek geneeskundige of medische kosten mee als je een reisverzekering afsluit. Ben je iemand die daarbij ook nog eens van uitdaging houdt en zich bezig houdt met duiken, abseilen, klimmen of een andere gevaarlijke sport? Verzeker dan de rubriek extreme sporten mee. Mocht je een ongeluk krijgen, dan ben je verzekerd van de allerbeste medische hulp.”

ijsgrot Noorwegen

.

Extreme sports: bergbeklimmen in Rathen, Duitsland

 

De annuleringsverzekering voor fervente wereldreizigers

“Ga je meerdere malen per jaar voor een aantal weken op vakantie naar het buitenland? Overweeg dan om een annuleringsverzekering af te sluiten naast je gewone reisverzekering. Bij een plotseling overlijden binnen jouw familie moet je soms halsoverkop terugvliegen naar Nederland. Deze verzekering keert ook uit bij bijvoorbeeld een plotselinge werkloosheid of echtscheiding. Een annuleringsverzekering vergoedt de niet genoten vakantiedagen of in sommige gevallen zelfs de volledige reissom.”

KLM vliegtuigen bij de gate op vliegveld Schiphol, Amsterdam, Nederland

.

 

Loop geen onnodig risico en sluit een reisverzekering af

“Wil je veel mooie nieuwe reiservaringen opdoen zonder dat je bang hoeft te zijn om onnodige risico’s te lopen? Sluit een passende reisverzekering af en ga zorgeloos op vakantie. Daarmee bescherm jij jezelf optimaal en geniet je nog meer van al je reizen.”

Eten with-a-view op Mykonos

.