Ga je binnenkort op vakantie? Dan wil je zorgeloos kunnen genieten. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het allerminst. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Zo kan jouw bagage zoekraken of beschadigen en kun je je portemonnee verliezen. Je kunt in dat geval bij jouw verzekeraar aankloppen, maar dit heeft alleen zin als je een reisverzekering hebt afgesloten. Reden genoeg om zo’n verzekering af te sluiten voordat je op vakantie gaat. Sta je op het punt om een reisverzekering af te sluiten? Wij zetten hier 4 dingen op een rijtje die je moet weten voordat je zo’n verzekering afsluit.

 

1. Kortlopend of doorlopend

Wie denkt dat iedere reisverzekering hetzelfde is, heeft het mis. Verzekeraars maken namelijk onderscheid tussen een kortlopende en een doorlopende reisverzekering. De kortlopende variant is enkel actief tijdens de duur van jouw vakantie. Bij een doorlopende reisverzekering is dit niet het geval. Deze verzekering loopt namelijk het hele jaar door. Hierdoor valt niet alleen een vakantie binnen de dekking, maar bijvoorbeeld ook een weekendje weg.

Stap in een bootje in de oude haven van Gent.. Stedentrip Gent, Belgie

Een kortlopende reisverzekering voor je weekendje Gent

 

2. Verzekerd gebied

De looptijd is niet het enige waar je op moet letten bij het afsluiten van een reisverzekering. Er wordt namelijk ook onderscheid gemaakt tussen verzekerde gebieden. Ben je niet van plan om een reis te maken naar een land buiten Europa? Dan volstaat de dekking Europa. Wanneer je voor deze dekking kiest, maar buiten Europa op vakantie gaat en je hier iets overkomt, keert de verzekeraar geen geld uit. Als je ook buiten Europa verzekerd wilt zijn, moet je een reisverzekering met werelddekking afsluiten.

Ga je buiten Europa op vakantie, kies dan voor een reisverzekering met Werelddekking. Welkom in Las Vegas, USA

Ga je buiten Europa op vakantie, kies dan voor een reisverzekering met Werelddekking

 

3. Wel of geen aanvullende modules?

Ga je een reisverzekering afsluiten? Dan kun je enkel voor de standaardmodules kiezen. Doe dit alleen als jij je ervan bewust bent wat er binnen de dekking van deze modules valt. Er zijn namelijk behoorlijk wat zaken die niet zijn meeverzekerd binnen de standaardmodules. Vraag je daarom altijd af of het slim is om aanvullende modules af te sluiten bij je reisverzekering. De modules kunnen per verzekeraar verschillen, maar sommige modules kun je overal afsluiten. Een annuleringsverzekering is hier een goed voorbeeld van. Ga je op wintersport en wil je tijdens jouw ski- of snowboardvakantie goed verzekerd zijn? Kies dan voor de aanvullende module Wintersport naast de standaardmodules van een reisverzekering.

Op wintersport? Kiest de juiste aanvullende module voor je reisverzekering, wintersport Oostenrijk, Zell am See - Kaprun, wintersport Oostenrijk

Op wintersport? Kiest de juiste aanvullende module voor je reisverzekering

 

4. Premies kunnen behoorlijk van elkaar verschillen

Bij vrijwel iedere verzekeraar kun je vandaag de dag een reisverzekering afsluiten. Hierdoor denk je mogelijk dat er weinig verschil zit in deze verzekering, maar dat is niet het geval. Reisverzekeringen kunnen namelijk behoorlijk van elkaar verschillen. Het verschil zit hem niet alleen in de dekking, maar ook in de prijs. Bij de ene verzekeraar betaal je namelijk aanzienlijk meer dan bij de andere. Daarom doe je er goed aan altijd een vergelijking te maken voordat je een reisverzekering afsluit. Via een vergelijkingssite zie je binnen een mum van tijd wat de goedkoopste reisverzekering is. Laat je niet te veel leiden door de prijs, want het is belangrijker dat je goed verzekerd bent.

Met de juiste reisverzekering op zak relaxen op vakantie. Syros, Griekenland, Cycladen, eiland, rondreis, eilandhoppen, hoppen, island,

Met de juiste reisverzekering op zak relaxen op vakantie