Restaurantgids: Must eat Amsterdam

Must Eat Amsterdam - Restaurantgids Amsterdam

Must Eat Amsterdam – Restaurantgids Amsterdam

Vraag me wat de culi-hotspots zijn in, pak ‘m beet Wenen, en ik dreun zo een lijstje op. Maar om de hoek in Amsterdam (Nederland)? Dan blijf ik het antwoord schuldig, op een paar favorieten na. Waarschijnlijk is het de beroepsdeformatie van een reisjournalist. Hoe fijn dat ik nu de Must Eat Amsterdam in de kast heb staan! De komende tijd heb ik even geen buitenlandse reizen in de planning dus ik ga op culinaire ontdekkingsreis in Amsterdam. Het Vuurtoreneiland zomerrestaurant is wat mij betreft een absolute must. En Sir Hummus (mijn favoriete broodbeleg, de hummus, niet de sir) ga ik ook zeker bezoeken. Fijn ook om nog enkele golden oldies tegen te komen, zoals Toscanini en Rose’s Cantina die ik alweer veel te lang links heb laten liggen. Als de fantastische teksten je niet overhalen een restaurant te bezoeken, dan doen de prachtige foto’s dat wel. Ik ben fan van auteur Luc Hoornaert en fotograaf Kris Vlegels.
Must Eat Amsterdam, Luc Hoornaert en Kris Vlegels, uitg. Lannoo, € 15,99