De onmisbare accessoires

 

De deur uitlopen zonder mijn camera? Soms gebeurt het. En in die gevallen moet mijn smartphone de camera-taken overnemen. Via Smartphonehoesjes.nl kreeg ik de kans om wat telefoon accessoires uit te proberen.

 

telefoon smartphone hoesje telefoonhoesje

Met deze accessoires wordt je telefoon bijna een echte camera

 

Fisheye en close-up

Mijn eerste keuze was een setje lenzen. Opeens kan ik met mijn telefoon ook fisheye opnamen maken en close-ups. En dan bedoel ik ook echt close. De lensjes zijn klein, licht en makkelijk in gebruik. Het enige waarop je goed moet letten is dat de opening exact over de lens van je camera valt, anders krijg je geen goed beeld. De fisheye kwam goed van pas tijdens een cruisetripje. Probleemloos kreeg ik het enorme schip in beeld.

Bloemen zijn een handig onderwerp voor de close-up test. Zonder lens kreeg ik het beeld van de bloem niet scherp, met lensje wel.

telefoon smartphone lens lenzen

Setje lenzen voor dichtbij en fish eye effect.

cruiseschip

Het cruiseschip zonder voorzetlensje

telefoon smartphone lens cameralens

Het cruiseschip met voorzetlensje: fisheye

telefoon accessoires smartphone lens close up

Het effect van een close-up lensje: links zonder en rechts met.

 

Onder water

Een groot nadeel van mijn camera is dat ik er geen onderwaterbehuizing voor heb. Dankzij mijn tweede gadget kan ik daarvoor voortaan mijn telefoon gebruiken. Helaas stond er de afgelopen weken geen snorkeltochtje op het programma dus moest ik het hoesje thuis testen. Met angst en beven, dat wel maar het werkte! De toetsen reageren iets minder snel vanwege het laagje plastic maar na een beetje experimenteren lukt het scherpe foto’s te maken. Voor € 14,95 heb ik opeens een onderwatercamera. Koopje. Daar ga ik snel meer mee experimenteren.

telefoon smartphone hoesje telefoonhoesje waterdicht

Maak van je telefoon een onderwatercamera met dit waterdichte hoesje.

telefoon smartphone hoesje telefoonhoesje onderwater

Gelukt: een foto maken onder water.

 

Coole oplader

Veel fotograferen met mijn telefoon betekent ook dat íe sneller leeg is. Een draagbare oplader is dus onmisbaar. Ik vond deze Proda Ice-Cream powerbank met het uiterlijk van een ouderwets ijsje. Leuk om te zien maar dat trok me niet over de streep. Wel het vermogen, met de 10.000 mAh kan ik mijn telefoon 3 à 4 keer opladen. Dankzij de 2,1 ampère output gaat dat ook nog eens lekker snel. Ook handig, het apparaat heeft een ingebouwde zaklamp.

telefoon smartphone powerbank

Onmisbaar voor onderweg: een powerbank.

 

Goed beschermd

Als ik mijn telefoon als camera wil gebruiken, moet ik ervoor zorgen dat er geen krassen op de lens komen. Ik had dus een hoesje nodig. Graag een opvallende zodat ik hem in een overvolle tas snel kan terugvinden. Het werd deze rode leren van Mobiparts. Handig dat je je telefoon iets naar boven trekt zodra je het hoesje opent zodat je hem makkelijk uit het hoesje kunt halen. Geen gepruts dus als je gebeld wordt.

telefoon smartphone hoesje telefoonhoesje

Goede bescherming en praktisch in gebruik.

 

In conditie

Mijn laatste gadget heeft slechts zijdelings iets met mijn telefoon te maken: het is een activity tracker van Veryfit. Sommige dagen een frustratie als ik de hele dag achter mijn computer heb gezeten en de stappenteller niet eens de 500 haalt. Maar onderweg een genot als ik soms ruim 20.000 stappen op een dag zet. Ik kan de stappenteller trouwens ook als afstandsbediening voor de camera van mijn telefoon gebruiken. En de tracker houdt ook mijn slaapritme bij. Alle gegevens vind ik via de app terug op mijn telefoon.

veryfit collage

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren