Plan je stedentrip New York met BENY

Al m’n reisgidsen over New York kunnen bij het oud papier, ik ben officieel verslingerd aan BENY, ofwel Be New York. Alleen al vanwege de fantastische schrijfstijl van de-Belg-die-in-New-York-woont Patrick van Rosendaal. Onweerstaanbaar in combinatie met de lekker losse vormgeving en natuurlijk de oneindige hoeveelheid tips en fun facts van Daniel zelf maar ook van locals die hij door de jaren heen ontmoette. Ik ben gek op maffe weetjes als: waar koop je een hamburger met bladgoud die je eet uit een servetje van een echt briefje van 100 dollar? Prijskaartje: 666 dollar. Als vegetariër kom ik toch niet in de verleiding ;-). Of dat het sterke vermoeden is dat het woord Yankee afgeleid is van de naam Jan Kees.
Voor het overzicht is New York ingedeeld in tien wandelingen/fietstochten die je laten kennismaken met een groot deel van de stad en haar (opmerkelijke) inwoners. De wandeling van yuppie central naar hipsterville ga ik zeker doen.
BENY, Patrick van Rosendaal, uitg. Lannoo

Ben je eenmaal in New York dan is het natuurlijk ook leuk om enkele highlights te bezoeken. Als je online alvast de tickets bestelt voor bijvoorbeeld een bezoek aan het Vrijheidsbeeld, het Empire State Building of het MoMa museum, dan weet je zeker dat je niet in de rij hoeft te staan voor kassa’s. Zo houd je tijd over voor andere leuke dingen en bezienswaardigheden tijdens je stedentrip.

BENY BE New York reisgids

BENY BE New York reisgids

 

GELIJK BESTELLEN

 

Bewaren