Plannen voor een betoverende reis naar Egypte? Een soepele start van de vakantie begint met het regelen van een reisvisum. Dat doe je in enkele minuten online. De rest van je tijd  kun je besteden aan het plannen van je reisroute vol hoogtepunten.

 

We beginnen praktisch. Kies wat je wilt zien en doen. Egypte biedt veel cultuur en natuur. Dus worden het de piramides en de hectiek van Cairo of bijvoorbeeld een enerverende meerdaagse wandeling door de woestijn? Boek je tickets, kies één of meer leuke hotels en niet te vergeten: vraag een visum voor Egypte aan.

Egypte: de piramides van Gizeh

Egypte: de piramides van Gizeh

 

Aanvragen van een visum Egypte

Vroeger moest je vrijwel altijd persoonlijk naar een consulaat om een visum aan te vragen. Met een beetje geluk kon je die ’s morgens aanvragen en ’s middags ophalen. Maar vaak ook moest je dagen later nogmaals naar het consulaat. Tegenwoordig kun voor veel bestemmingen een reisvisum online aanvragen. En in je eigen taal. Online word je stap voor stap door het aanvraagproces geleid en lees je wat je precies nodig hebt, bijvoorbeeld het adres van je eerste hotel. En wat je bij je moet hebben als je eenmaal in Egypte arriveert.

 

De geldigheid van je visum Egypte

Je kunt bij het aanvragen van een e-visa voor Egypte kiezen uit twee soorten: een ‘single-entry visum’ of een ‘multiple-entry visum’. Bij de eerste optie mag je slechts één keer het land binnen komen en het visum heeft een totale geldigheidsduur van 90 dagen. Bij het ‘multiple-entry visum’ mag je meerder malen het land binnen reizen. Handig als je bijvoorbeeld ook een buurland bezoekt of binnen een periode van maximaal 180 dagen vaker naar Egypte reist. Voor beide visa geldt: het verblijf mag maximaal 30 dagen duren.

Je kunt de piramides van Gizeh zelfs met paard en wagen bezoeken Vakantie Egypte, bezienswaardigheden rondom Hurghada, visum Egypte aanvragen

Hoe klein kun je je voelen naast dit soort bouwwerken?

 

Vijf niet te missen hoogtepunten van Egypte

Majestueuze piramides van Gizeh

Geen reis naar Egypte is compleet zonder een bezoek aan de iconische Piramides van Gizeh. Wandelen rond deze eeuwenoude wonderen, die meer dan 4.500 jaar geleden werden gebouwd, is een adembenemende ervaring. Plan een bezoek laat in de middag en zie hoe de zon ondergaat achter de Grote Piramide en een gouden gloed werpt op deze kolossale bouwwerken. Vergeet niet het perfecte plaatje te maken met de Sfinx die vlakbij de wacht houdt.

Zelfs de sfinx van Gizeh kun je tijdens een excursie vanuit Hurghada bezoekenDe sfinx van Gizeh met een piramide op de achtergrond Vakantie Egypte, bezienswaardigheden rondom Hurghada, visum Egypte aanvragen

De sfinx van Gizeh

 

Betoverende Cruise op de Nijl

Ga op een magische reis langs de levensader van Egypte: de Nijl. Een cruise biedt een uniek kijkje op de schoonheid van het land, met weelderig groen langs de oevers dat afsteekt tegen de gouden achtergrond van de woestijn. Glijd langs eeuwenoude tempels en dorpen en geniet van het rijke Egyptische leven. Of je nu kiest voor een dagtocht of een uitgebreide cruise, de Nijl belooft een onvergetelijke reis door de geschiedenis.

Een cruise over de Nijl, dwars door Egypte

Een cruise over de Nijl

 

Tijdloze tempels in Luxor

Stap terug in de tijd en verken de betoverende tempels van Luxor. De uitgestrekte Karnak Tempel, een eerbetoon aan de goden, en de grootsheid van de Luxor Tempel bij zonsondergang zijn ontzagwekkend. Bewonder de ingewikkelde hiërogliefen, torenhoge zuilen en kolossale beelden die verhalen uit het roemruchte verleden van Egypte. De Avenue der Sfinxen die de twee tempels met elkaar verbindt, is een betoverende wandeling door de geschiedenis.

Sfinxen met het hoofd van een ram in de tempel van Karnak, Egypte Vakantie Egypte, bezienswaardigheden rondom Hurghada, visum Egypte aanvragen

Sfinxen met het hoofd van een ram in de tempel van Karnak, Egypte

Karnak in Egypte is de grootste tempel ter wereld Vakantie Egypte, bezienswaardigheden rondom Hurghada, visum Egypte aanvragen

Karnak in Egypte is de grootste tempel ter wereld

 

Bruisende bazaars van Caïro

Laat je zintuigen prikkelen door de levendige chaos van de bruisende bazaars van Caïro. Van de geurige kruiden van de Khan El Khalili markt tot de kleurrijke textiel en traditionele ambachten, elke hoek vertelt een verhaal. Zoek contact met de vriendelijke plaatselijke bevolking, speur naar unieke souvenirs en dompel jezelf onder in de levendige sfeer. De bazaars zetten je zintuigen op scherp en zijn ook een goed plek voor een smakelijke, authentieke lunch.

 

De bruisende bazaars van Caïro

De bruisende bazaars van Caïro

 

Duiken in de Rode Zee

Voor wie op zoek is naar wonderen onder water, lonkt de Rode Zee met haar veelkleurige koraalriffen en gevarieerde onderwaterleven. Sharm El Sheikh en Hurghada zijn bekende duikbestemmingen met kristalhelder water vol levendige vissen. Of je nu een doorgewinterde duiker bent of voor het eerst duikt, het verkennen van het onderwaterparadijs van de Rode Zee is een avontuurlijk uitstapje tijdens je rondreis door Egypte.

 

Klaar om te vertrekken

Kortom: Regel eerst de noodzakelijk reisbenodigdheden zoals een visum Egypte. Dat is gelukkig met een paar muisklikken geregeld. Daarna ga je onbezorgd op vakantie om de mysteriën van het oude en moderne Egypte te ontrafelen. Of je nu voor de piramides staat, over de Nijl vaart of verdwaalt in de levendige chaos van een bruisende bazaar in Caïro. Dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid die Egypte te bieden heeft en je creëert herinneringen die een leven lang meegaan.

Middeleeuws Caïro