Een week zonder vlees (#weekzondervlees) is voor iemand die al bijna 40 jaar vegetariër is geen probleem. Maar voor wie dat niet is, kan lekker vegetarisch eten een uitdaging zijn. Daarom hier twee tips voor fast food restaurants in Amsterdam voor wie denkt aan dieren en milieu: The Barn en Vegan Junk Food Bar. Plus als bonus een onverwachte vondst: vegan pizza’s van Domino’s.

 

Vegan / vegetarisch fast food restaurant Vegan Junk Food Bar in Amsterdam

De lekkerste burgers voor vegans

 

Biologisch bij The Barn

Tussen de hedendaagse architectuur en de mannen en vrouwen in pakken is de The Barn (Gustav Mahlerlaan 841A) een opvallende verschijning. Gezellige inrichting, veel kleur en hout. Landelijk en knus dus en niet zakelijk en strak. The Barn en biologisch zijn synoniem. Hier werken ze met dagverse, 100% organic producten, van stable to table. Bij dit ontbijt/lunch/dineradres op de Zuidas in Amsterdam kun je terecht voor een verantwoorde, snelle maaltijd. Voer je bestelling in op de display en in no time geniet je van een heerlijk broodje, een salade, yoghurt met home made granola of iets anders lekkers. Op de kaart niet enkel vegetarische gerechten, maar er zijn altijd voldoende vleesloze opties. Nog een voordeel: gezond is hier ook betaalbaar.

Lekker landelijk: restaurant The Barn op de Zuidas in Amsterdam

Lekker landelijk: restaurant The Barn op de Zuidas in Amsterdam

Lekker landelijk: restaurant The Barn op de Zuidas in Amsterdam. Lekker royale mokken bij biologisch restaurant The Barn.

Royale mokken bij biologisch restaurant The Barn.

 

Vegetarisch bij Vegan Junk Food Bar

Er gaan geen wrede taferelen vooraf aan het eten dat je op je bord krijgt bij Vegan Junk Food Bar ofwel VJFB (Marie Heinekenplein 9-10). Hier werken ze 100% vegetarisch, nee veganistisch zelfs. De kaart staat vol met traditionele fast food gerechten. Maar de hamburger, de kapsalon, de shoarma en de Caesar salade met kip zijn hier allemaal gemaakt met vleesvervangers. En alles is heerlijk en smaakvol, echt comfort food. Vandaar dat de kans groot is dat je even moet wachten op een tafeltje als je hier rond lunchtijd bent. Vegan is hot en dus is het afgeladen vol. De inrichting mag er trouwens ook zijn. Een fast food restaurant om te onthouden dus.

Restaurant-tip voor een vleesloze lunch: Vegan Junk Food Bar

Voor vegetariers en vegans: een Kapsalon met enkel plantaardige ingredienten.. Vegan / vegetarisch fast food restaurant Vegan Junk Food Bar in Amsterdam

Voor vegetariers en vegans: een Kapsalon met enkel plantaardige ingredienten.

 

Onverwachte vegan vondst: pizza’s

We hebben allemaal wel eens trek in een lekkere vegan pizza zonder dat we hier veel moeite voor hoeven te doen. Suprise, suprise! Domino’s heeft nu 3 vernieuwende vegan pizza’s op het menu staan. Ze maken de pizza’s met dagverse ingrediënten en je kunt de vegan pizza’s herkennen aan hun ‘vegan’ stickers op de doos. Domino’s Amsterdam vind je op 12 plekken in de prachtige hoofdstad. Je kunt in alle winkels live meekijken hoe ze jouw vegan pizza samenstellen maar je kunt ‘m natuurlijk ook lekker laten bezorgen. Bestellen maar.

Je kunt uit drie vegan pizza's kiezen.

Je kunt uit drie vegan pizza’s kiezen.

 

MEER AMSTERDAM

Ben je in Amsterdam om te winkelen? Dan vind je hier de beste hotspot-adressen in de Damstraatjes in het centrum.

Of liever een keer naar een van de andere hippe wijken van Amsterdam? Dit zijn de hotspotsen winkels in het relatief onontdekte Indische buurt in Amsterdam.