Als je denkt aan een vakantie waarin je even écht helemaal kunt bijkomen, dan denk je al snel aan minimaal een week, en liefst langer. Want om er helemaal uit te zijn, moet je ver weg van je normale omgeving, is het idee. In de praktijk valt dit echter wel mee. Ook van een weekendje weg in eigen land kun je enorm opknappen. Bovendien krijg je zo ook nog eens mee hoe mooi ons land eigenlijk is.

 

Uitwaaien op de wadden

Uitwaaien op de wadden

 

Weekendje weg, je hoeft niet ver weg te gaan

We zijn als Nederlanders gewend om als we op vakantie gaan, snel de grens over te trekken. Nu zijn die grenzen in ons kleine landje ook nooit erg ver weg. Maar het is echt niet nodig om naar het buitenland te vertrekken.

Je krijgt al snel het vakantiegevoel zodra je weg uit je vertrouwde omgeving bent. Even je hersenen helemaal tot rust laten komen of juist extra prikkelen door een andere, nieuwe plek op te zoeken. Of deze locatie zich dichtbij of juist ver weg van je woonplaats bevindt, maakt eigenlijk niet zo uit. Zolang je de dagelijkse sleur kunt doorbreken en je dagelijkse routine kunt veranderen, maakt het niet zoveel uit of je nu een uurtje reizen van huis bent, of twaalf uur vliegen verderop.

Dat is goed nieuws. Want twaalf uur vliegen, dat zal je niet snel doen voor een korte vakantie. Zonde van je tijd. Dus kies voor een bestemming dichter bij huis terecht. Nu is alleen nog de vraag: waar ga je heen?

Stap op de ferry naar de Waddeneilanden en laat je gedachten dwalen, weekendje weg, korte vakantie

Stap op de ferry naar de Waddeneilanden en laat je gedachten dwalen

 

Gewoon Nederland, maar wel heel anders

Alhoewel Nederland een behoorlijk klein landje is, is er qua landschap volop afwisseling te ontdekken. Bijna iedereen kan met een uurtje rijden in een omgeving zijn waar de natuur geheel of compleet anders is dan thuis. Ideaal om snel een vakantiegevoel te ervaren!

De Waddeneilanden vormen in dit geheel een heel speciaal plekje. Nergens anders voel je je zo weg van Nederland dan op deze bijzondere eilanden. De compleet andere natuur, de afwezigheid van grotere steden en water waar je maar kijkt. Dit is het echte eilandgevoel.

Weekendje weg, Uitwaaien op Vlieland

Uitwaaien op Vlieland

Wil je een paar dagen naar de Wadden, dan heb je volop keuze qua verblijf en activiteiten. Je kunt gaan voor een Ameland hotel, en daar niet alleen genieten van de natuur, maar ook van alle culinaire mogelijkheden. Hotel Nobel staat op dit gebied erg goed bekend. Maar meer back to basics kan ook, op Ameland of één van de andere eilanden, terwijl je op Texel zelfs kunt genieten van vele uitgaansmogelijkheden.

Ontdek de schatten van de Wadden tijdens een excursie, weekendje weg

Ontdek de schatten van de Wadden tijdens een excursie

 

Ook leuk: Friesland

Als je naar de Wadden gaat, kun je vertrekken vanuit Harlingen. Een goede reden om ook de provinvcie Friesland wat beter te leren kennen. Zeker als je van lekker lokaal eten houdt.