Skivakantie: Hip&Hot op de piste in Sölden

 

Je kiest voor wintersport Oostenrijk maar wil ook gastronomie op topniveau? Dat biedt het hypermoderne Ice Q restaurant in Sölden op 3048 meter hoogte.

 

Het terras van het Ice Q restaurant. wintersport Oostenrijk

Skivakantie Oostenrijk: het zonneterras van Ice Q restaurant op de Gaislachkogl in Solden

Het Ötztal, op een uurtje rijden van Innsbruck, overweldigt vanaf het eerste moment. Met 250 bergen van meer dan 3000 meter hoog is het dal een paradijs voor wintersporters. Geen wonder dat het skigebied rond Sölden zo populair is. Een ook culinair worden er grote hoogtes bereikt. Twee gondelliften en minder dan 15 minuten en ik heb het centrum van de Oostenrijkse wintersportplaats Sölden ingewisseld voor de top van de Gaislachkogl, een oogverblindend witte locatie op 3048 meter hoogte. Op het uitkijkpunt bovenop het hypermoderne Ice Q restaurant heb je het idee op het dak van de wereld te staan. Recht vooruit ligt Italië, aan de linkerzijde Duitsland, en rondom waar je maar kijkt pieken puntige bergen van meer dan 3000 meter hoog parmantig de strakblauwe lucht in. De toppen bedekt met een frisse sneeuwlaag, alsof ze bespoten zijn met slagroom.

Uitzicht op het dak van Ice Q restaurant, Gaislachkogl, Solden, Oostenrijk skivakantie

Op het dak van Ice Q restaurant, Gaislachkogl, Solden, Oostenrijk

Ice Q restaurant, Gaislachkogl, Solden, Oostenrijk, skivakantie, wintersport

Moderne architectuur van Ice Q op de piste, zo hip is wintersport in Oostenrijk

design-interieur van het Ice Q restaurant, Gaislachkogl, Solden, Oostenrijk

Het design-interieur van het Ice Q restaurant

Het zonneterras van het trendy Ice Q restaurant, wintersport Oostenrijk

Eerst skien, dan apres ski op het terras van Ice Q, Gaislachkogl, Solden, Oostenrijk

 

Skivakantie Oostenrijk: kies een trendy restaurant

De hoogte beneemt me bijna letterlijk de adem, de lucht is ijl. Dat ondervonden ook de werklui die Restaurant Ice Q bouwden. Ze hadden zeker een week of drie nodig om aan de omstandigheden te wennen. Gelukkig hoef ik niet te werken, ik heb een tafeltje gereserveerd in het restaurant van Ice Q voor een lunch with a view. Graag zou ik een glas van de eigen rode huiswijn bestellen, de Pino 3000 een unieke samenwerking van drie van de beste wijnboeren uit Oostenrijk, Italië en Duitsland en exclusief bij Ice Q te drinken. Helaas, de wijn is nog niet op dronk. Maar in december 2014 kunnen gasten er zeker van genieten. Nu is op deze verrassend warme lentedag een frisse Gruner Veltliner toch een betere keuze waarschijnlijk. Van de kaart kies ik verder een pompoenravioli en crème brulée met kokosroom en passievruchtenijs. De culinaire kunstwerkjes op de borden overtreffen bijna het uitzicht buiten. Dit is een adresje om naar terug te gaan.

Een bord vol lekkers bij design restaurant Ice Q restaurant, Gaislachkogl, Solden, wintersport Oostenrijk

Mjammie, pompoenravioli bij Ice Q

Ceasar salade bij Ice Q restaurant, Gaislachkogl, Solden, wintersport Oostenrijk

Lekker en gezond, Ceasar salade bij design restaurant Ice Q

wintersport Oostenrijk, de pistes in Solden, Gaislachkogl,

Wintersport oostenrijk: Skien op de Gaislachkogl, Solden, Oostenrijk

Wintersport Oostenrijk: het uitzicht vanuit Ice Q, Gaislachkogl, Solden

Uitzicht vanuit Ice Q op de Gaislachkogl, Solden, Oostenrijk

 

Boek je skivakantie Oostenrijk, skigebied Sölden

Zin gekregen in een weekje wintersport in Sölden? Je zou ervoor kunnen kiezen om met een luxe bus te reizen. Het is een comfortabele manier om naar dit skigebied te gaan en je wordt bij een centraal hotel afgezet. Wat hotels betreft heb je veel keuze, van goede driesterren hotels tot superdeluxe. Wie tijd wil besparen, neemt het vliegtuig. De vliegtijd van Amsterdam naar Innsbruck is ongeveer 1 uur en drie kwartier. Vliegen kan heel goedkoop uitpakken. Ik vond op Budgetair vluchten naar Innsbruck voor minder dan 60 euro retour. Daar komen dan nog wel transferkosten van Innsbruck naar Sölden bij.

MEER WINTERSPORT

FINLAND :

IJSLAND:

FRANKRIJK:

Bewaren

Bewaren

Bewaren