Oktober is een fantastische maand om er nog even lekker tussenuit te gaan. Het weer is nog best wel prima, maar het hoogseizoen is achter de rug, dus de toeristische gebieden zijn niet meer zo ongelooflijk druk.

 

Ben jij eigenlijk nu alweer helemaal klaar met het werkende leven en heb je nu al het gevoel dat je even toe bent aan écht rust? Je kunt bijvoorbeeld hotels boeken via Sponsorkliks.com! Het klinkt voor sommige mensen verschrikkelijk of heel tegennatuurlijk, maar geloof ons: een weekend in je eentje op een andere plek kan een heerlijke rustgevende ervaring zijn. In dit artikel vertellen we je er alles over.

Rustig wandelen op het plateau Velika planina in Slovenie, Wandelen op het plateau Velika planina nabij de stad Kamnik in Slovenie

Rustig wandelen in je eentje

 

Weekendje weg: waar ga je heen?

Ga eens goed bij jezelf na wat voor jou de ultieme rustervaring is. Kom jij tot rust door lekker je eigen plan te trekken in een mooie stad? Overweeg dan eens Haarlem, Maastricht, Deventer, Antwerpen of Gent. Bedenk ook bij jezelf of je het best kan ontspannen op een plek die je al kent, of dat je liever een nieuwe plek wil ontdekken. Voor natuurliefhebbers zijn de Veluwe, Katwijk aan Zee, Terschelling of Zeeland een goed idee.

Schuif maar aan tijdens Gent Smaakt!. Stedentrip Gent, Belgie.

Alleen maar toch samen: schuif maar aan in Gent

 

Waar blijf je slapen?

Ook dit is per persoon verschillend. Waar kom jij het meest tot rust? Voor sommige mensen is dat een losstaand huisje in de natuur, voor sommige mensen een stacaravan op een camping, anderen nemen genoegen met een kamertje in een Airbnb terwijl sommigen juist graag all out gaan met een luxe hotel met spa. Als je portemonnee het aan kan: gun jezelf dan echt even een goede ervaring. Een weekendje helemaal voor jezelf is niet het moment om te gaan besparen.

Bij het Domaine de Ronchinne kun je ook in een trendy kubus slapen. hotel. Domaine de Ronchinne, voorheen Chateau de la Poste, in Maillen

Bij het Domaine de Ronchinne kun je in een trendy kubus slapen

 

Wat ga je doen?

Dit is helemaal aan jou! Als je in een huisje in een natuurrijk gebied zit kan het leuk zijn om een paar mooie wandel- of fietsroutes uit te stippelen of een gids te boeken voor een tour door een natuurgebied. In de stad is een wandeling met gids ook een fantastisch idee. Of breng een bezoekje aan een paar mooie musea. In de avond kun je heerlijk met jezelf uit eten gaan (dit is niet raar, dit is juist heerlijk, pak lekker een boekje erbij) of kook uitgebreid voor jezelf. Het is écht helemaal aan jou! Dus als jij zin hebt om het hele weekend een boekje te lezen in je huisje of te hangen in de spa van het hotel is dat ook helemaal oké!

Stedentrip Zwolle: museum De Fundatie

Stedentrip Zwolle: museum De Fundatie