Je hebt al een eeuwigheid de droom om een prachtige reis door Amerika te maken. Maar Amerika is gróót, dus hoe beslis je waar je heen wilt gaan? Dit zijn 3 prachtige reizen door de VS!

 

Gewoon doen: boek dat ticket!

We kunnen ons voorstellen dat de stap van het boeken van je vliegticket best spannend is, want het mag wat kosten. Maar op een gegeven moment is het meer waard om daadwerkelijk uit te leven naar de vertrekdatum, dan zenuwachtig zitten wachten op een goedkoper ticket. Just do it! United Airlines is een van de grootste Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen en vliegt regelmatig naar Amerika vanaf Schiphol. Een goede maatschappij, maar vertraging oplopen kan altijd. Overkomt dit jou, dan kun je met behulp van AirHelp een claim indienen bij United Airlines. Zonde als je niet achter die vergoeding aan gaat, want die kan oplopen tot €600,-!

Schiphol airport, Amsterdam, vakantie, vliegen, vliegschaamte

Je vakantie in Amerika begint waarschijnlijk op Schiphol Airport.

 

Cities that never sleep

Hoe tof zou het zijn als je van de ene grote stad naar de andere grote stad reist?! Je vliegt vanaf Amsterdam naar Boston, waar je de Freedom Trail loopt, je gerechten van over de hele wereld proeft op de Quincy Market en kijk je je ogen uit wanneer je tussen historische én moderne gebouwen door loopt. Met jouw huurauto rijd je naar de suburbs van New York City waar je een toffe AirBnB boekt. Vanuit hier bezoek je gemakkelijk alle must sees van NYC. Neem de tijd voor deze fantastische stad, want er is zoveel te zien.

Vind je het na een paar dagen wel mooi geweest? Dan reis je door naar een belangrijke plek voor de Amerikanen: Philadelphia. Hier werd op 4 juli 1776 de onafhankelijkheidsverklaring getekend. Een stad met geschiedenis dus. Heb je hierna nog tijd over voordat je weer terug naar Nederland moet? Dan moet de hoofdstad van de VS écht aan je lijstje worden toegevoegd. Je bezoekt Washington D.C. onder andere voor het Witte Huis en het Washington Monument.

 

Natuurreis door West-Amerika

Vind je het wel gaaf om een grote stad te bezoeken, maar wil je verder vooral de prachtige Amerikaanse natuur aanschouwen? Begrijpelijk! In drie weken tijd reis je van de ene waanzinnige plek naar de andere. Je vliegt naar Los Angeles, waar je even bijkomt van je vliegreis. Daarna haal je je huurcamper op en neem je de befaamde Route 66, wat al een hele ervaring is. Onderweg bezoek en overnacht je bij onder andere het Grand Canyon National Park, Lake Powell en Bryce Canyon National Park. Omdat je toch in de buurt bent, pik je ook nog even twee avondjes in Las Vegas mee. Vervolgens ontvlucht je de drukte en kom je terecht op een van de mooiste plekjes op aarde: Yosemite National Park. Je eindpunt is het prachtige San Fransisco. Wanneer gaan we boeken?!

Rondreis West-Amerika: wandelen in Bryce Canyon National Park

Rondreis West-Amerika: wandelen in Bryce Canyon National Park

Welkom in Las Vegas, USA

Amerika over the top: Welkom in Las Vegas, USA

 

Amerika voor de muziekliefhebber

Allemaal leuk en aardig die prachtige natuur en geweldige steden, maar jouw hart gaat alleen sneller kloppen van goede muziek. Laat Amerika hier het perfecte land voor zijn! Je vliegt naar Chicago, waar je de eerste dagen wel zoet bent. Met een echte Amerikaanse truck rijd je vervolgens naar de muziekhoofdstad Nashville waar je ongetwijfeld je ogen uitkijkt. Afhankelijk van de lengte van je reis, bezoek je ook Memphis, New Orleans, Owensboro en uiteraard de home of blues en hiphop: Mississippi! Of je nou een blues, jazz, hiphop, rock ’n roll of country fan bent: je gaat het allemaal beleven.

Sun Studio in Memphis

Amerika en muziek komen samen in Sun Studio in Memphis

Beale Street Memphis

Beale Street, de muziekstraat in Memphis, Amerika.

Of je nou kiest voor de drukte van de stad, het serene van de natuur of je hart openstelt voor de muziek, Amerika is verslavend!