New York, de stad die nooit slaapt, is een plek waar dromen werkelijkheid worden. De wolkenkrabbers die de skyline domineren, de twinkeling van Times Square, de rustgevende groene oase van Central Park – het zijn stuk voor stuk iconische beelden die je onmiddellijk herkent. Maar welke bezienswaardigheden mag je niet missen tijdens een bezoek aan The Big Apple? Deze zeven highlights zijn een absolute must see in New York!

Schiphol airport, Amsterdam, vakantie, vliegen, vliegschaamte

Op weg naar New York!

 

1. Het Empire State Building

Dit Art Deco-wonder is een lust voor het oog van elke bezoeker van New York. Het Empire State Building, dat met 381 meter ooit de titel van het hoogste gebouw ter wereld droeg, biedt een adembenemend uitzicht over de stad. Stap in de lift, schiet omhoog naar het observatieplatform en kijk uit over de betoverende stadslichten en het eindeloze stadslandschap. Het is een ervaring die je niet snel zal vergeten.

2. Central Park

In het kloppende hart van de imposante betonnen jungle van New York bevindt zich een ware oase van rust en sereniteit: Central Park. Of je nu wilt genieten van een ontspannen picknick tussen de bloeiende bloemen in de zomer, een heerlijke boottocht wilt maken op een van de pittoreske meren, of je begeeft op de ijsbaan voor wat winterplezier, er is voor elk wat wils. Er zijn in dit park ook een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen, waaronder de majestueuze Bethesda-fontein, de Central Park Zoo en Strawberry Fields, een gedenkteken ter ere van John Lennon.

3. The High Line

The High Line is een ander betoverend park in New York. Dit opmerkelijke park, gebouwd op een voormalige verhoogde spoorlijn op Manhattan, heeft zich getransformeerd tot een levendige groene ruimte die zowel bewoners als toeristen trekt. Het pad is beplant met een verscheidenheid aan planten en bomen, en biedt een rustige ontsnapping boven de drukke straten van de stad. Langs de High Line vind je ook verschillende sculpturen en kunstinstallaties die bijdragen aan de unieke sfeer van het park. Daarnaast biedt het park spectaculaire uitzichten op de Hudson River en de skyline van de stad.

4. Brooklyn

Brooklyn, eens een aparte stad, is nu een dynamisch en divers stadsdeel van New York. Het is een plaats die bruist van cultuur, kunst, muziek, eten en nog veel meer. Wanneer je over de iconische Brooklyn Bridge wandelt, word je begroet door de charmante bruine stenen gebouwen en het prachtige uitzicht op de skyline van Manhattan. Een van de hoogtepunten van Brooklyn is het Brooklyn Museum, dat een uitgebreide kunstcollectie heeft. En als je trek hebt, kun je genieten van een heerlijke pizza in de beroemde Grimaldi’s Pizzeria, of een van de vele andere fantastische eetgelegenheden in het gebied.

New York, de mooiste bezienswaardigheden

New York, de mooiste bezienswaardigheden

 

5. Het Vrijheidsbeeld

Geen bezoek aan New York is compleet zonder een bezoek aan het Vrijheidsbeeld. Dit beeld is het icoon van vrijheid en democratie en een van de meest herkenbare bezienswaardigheden ter wereld. Dit majestueuze standbeeld, een geschenk van Frankrijk aan de Verenigde Staten, staat op Liberty Island in de haven van New York. Het beeld, dat een fakkel en een tablet vasthoudt en een kroon draagt, is een krachtig symbool van de waarden waar Amerika voor staat. Een veerboot brengt je naar het eiland, waar je de gelegenheid hebt om het standbeeld van dichtbij te bekijken en zelfs naar de kroon te klimmen. Het uitzicht vanaf de top is adembenemend, met een spectaculair panorama op de skyline van Manhattan en de omliggende haven.

6. Times Square

Times Square is zonder twijfel een van de meest bruisende locaties in New York City. Gelegen op de kruising van Broadway en Seventh Avenue in Manhattan, is het een plek boordevol energie en dynamiek, dag en nacht. Het gebied, dat zijn naam ontleent aan de voormalige locatie van de New York Times, is het centrum van het theaterdistrict van de stad, met talloze Broadway-theaters die enkele van de beste live-entertainment ter wereld bieden. Times Square staat ook bekend om zijn gigantische, felle elektronische billboards, die de nachtelijke hemel oplichten met een verblindende reeks kleuren en beelden. Deze schermen geven Times Square zijn kenmerkende, futuristische uitstraling.

7. Het Metropolitan Museum of Art

Het Metropolitan Museum of Art, beter bekend als het Met, is een van de grootste kunstmusea ter wereld. Met collecties die zich uitstrekken van de oudheid tot het heden en van over de hele wereld, is er voor elk wat wils. Of je nu van de oude Egyptische kunst houdt, de Europese meesters wilt bewonderen of moderne kunst wilt verkennen, je kunt gemakkelijk een hele dag doorbrengen in dit indrukwekkende museum.

 

Zoals je ziet is New York een stad vol contrasten – van de drukte van Times Square tot de rustige groene ruimtes van Central Park, of van de hoogte van het Empire State Building tot de historische straten van Brooklyn. Of je nu voor de eerste keer op bezoek bent of New York al vaker hebt bewonderd, er is altijd iets nieuws te ontdekken in The Big Apple!

Meer Verenigde Staten

Krijg je niet genoeg van Amerika? Voor een volgende trip is San Francisco zeer de moeite waard.

Het vernieuwde SF MOMA museum, San Francisco

Het vernieuwde SF MOMA museum