Wat was er populair in februari op Just like to travel…? Hier de top 5 van meest gelezen posts in februari met Gran Canaria, de Galapagos-eilanden, een hotel in het Hemsedal in Noorwegen, het carnaval in Binche en het Schotse eiland Jura.

 

1: De duinen en dorpjes van Gran Canaria

Graag wilde ik iets anders laten zien dan de bekende stranden van het Spaanse eiland Gran Canaria. De dorpjes van het eiland zijn vaak nog heerlijk authentiek. Niet teveel toeristen, mensen doen gewoon hun dagelijkse dingen, er rijdt nog een auto met speaker om het dorpsnieuws te verspreiden. En dan zijn er de Maspalomas duinen, zes kilometer lang, anderhalve kilometer breed. Bijna een woestijn van zand. Die duinen hebben mijn hart gestolen.

Gran Canaria Maspalomas duinen

Maspalomas duinen

2. De Galápagos-eilanden

Het is pas een voorzetje, de top vijf van de mooiste Galápagos-eilanden. Er komt meer over deze bijzondere eilandengroep in maart. Want bijzonder is deze reis naar bijna allemaal onbewoonde eilanden waar de meest bijzondere dieren leven. Een kennismaking met de blauwvoet Jan van Genten, zeeleguanen, enorme landschildpadden en meer. En vergeet niet het zwemmen met schildpadden en pinguïns. Afijn, binnenkort meer dus, maar tot dan de top 5 van mooiste eilanden.

Santa Cruz - Galapagos schildpadden

Schildpad op Santa Cruz – Galapagos

3. Het eiland Jura in Schotland

Jura is een prachtig eiland behorende tot de Binnen-Hebriden van Schotland. Met slechts 190 bewoners is het dunbevolkt en dat betekent volop ruimte voor de 6000 herten die er ook wonen. Liefhebbers van een wild nachtleven hebben er niets te zoeken, mensen die van rust en wandelen houden des te meer. En er is nog een groep die zich tot het eiland aangetrokken voelt: de whisky-drinkers. Op Jura wordt namelijk de gelijknamige whisky gebrouwen. Een mooie single malt die velen in vervoering brengt. Ga je mee.

Jura Schotland isle of jura binnen hebriden welkom

Welkom op Jura, Schotland

4. Carnaval in Binche, België

Leuk dat deze post zoveel lezers bereikt heeft. Het carnaval in Binche is namelijk heel bijzonder en staat niet voor niets op de UNESCO-lijst. Zelf ben ik geen carnaval-vierder maar ik vind de sfeer vaak wel leuk. In Binche komt daar bij dat er zoveel historie achter alle gebruiken zit. Zeker de derde en laatste dag is uniek als de gemaskerde Gilles in het straatbeeld verschijnen. Afijn, teveel om hier te vertellen, de post staat nog online.

Carnaval in Binche

Gilles met hun masker van wax

5. Chalet-hotel in het Hemsedal, Noorwegen

Een sfeervol overnachtingsadres in de besneeuwde bergen van het Noorse Hemsedal. Dat spreekt velen blijkbaar aan. Logisch ook wel. Het is in de winter vroeg donker dus je brengt waarschijnlijk meer tijd in je hotel door dan tijdens een zomervakantie in Spanje. Hotel Harahorn dat bestaat uit een groepje (antieke) chalets in een besneeuwd landschap voelt bovendien als een tweede huis. Mede dankzij de sfeervolle, traditionele inrichting. Kijk maar.

Hemsedal Noorwegen Harahorn

Hotel Harahorn in het Hemsedal in Noorwegen