Ben je op zoek naar een hotel in Hasselt (België)? Stop maar met zoeken. Het hippe Yup hotel ligt aan de rand van het centrum van Hasselt, op enkele minuten lopen van de winkelstraten.

 

De receptie van Yup hotel Hasselt - Yup hotel Hasselt, Belgie

De receptie van Yup hotel Hasselt

 

De eerste indruk valt wat tegen: er staat niemand bij de receptie en als er eindelijk iemand komt, blijkt ze niet bepaald gastvrij en vriendelijk. De kamer is gelukkig wel zoals verwacht. Compact maar compleet. Yup hotel is een trendy hotel maar biedt wel betaalbare kamers. En dat is wat je toch vaak zoekt voor een stedentrip. Er zijn ten slotte meer dingen waaraan je je geld wilt/moet uitgeven tijdens je weekendje weg.

Trendy met een knipoog, dat is het design van Yup hotel - Yup hotel Hasselt, Belgie

Trendy met een knipoog, dat is het design van Yup hotel

 

Yup hotel Hasselt: Min

  • – De ontvangst was wat koeltjes. Dat is niet wat je in hotels verwacht.
  • – De kamer is gehorig. Ben je een lichte slaper, neem dan oordopjes mee.
  • – Ik werd ’s morgens al rond 5.30 uur vergast op etensgeuren. Wat mij betreft iets te vroeg voor scrambled eggs luchtjes. Een vriendin in een andere kamer had overigens nergens last van.
Compact maar compleet, de kamers van Yup hotel, Hasselt - Yup hotel Hasselt, Belgie

Compact maar compleet, de kamers van Yup hotel, Hasselt

 

Yup hotel Hasselt: Plus

  • + De locatie, op loopafstand van het centrale treinstation en op slechts enkele minuten lopen van de winkelstraten en de belangrijkste bezienswaardigheden van Hasselt.
  • + De prijs: een complete kamer met alle voorzieningen voor een betaalbare prijs.
  • + De inrichting: trendy en tegelijkertijd no nonsens. Omdat de kamers vrij bescheiden van formaat zijn, is er veel publieke ruimte. Van loungedeel tot een lange leestafel en een restaurant voor ontbijt, lunch en diner.
  • + De klachten over lekkende douche en een kapot gordijntje werden serieus genomen en genoteerd. Ik kreeg als compensatie zelfs een miniflesje prosecco mee. Dat was sympathiek.
  • + Het ontbijt is goed en er is voldoende keus. Hou er wel rekening mee dat je moet bijbetalen als je iets anders dan thee of gewone koffie wenst.
Het ontbijt bij Yup hotel Hasselt is prima verzorgd - Yup hotel Hasselt, Belgie

Het ontbijt bij Yup hotel Hasselt is prima verzorgd

 

MEER HASSELT

Hasselt presenteert zichzelf als de Hoofdstad van de Smaak. Ik ging op onderzoek en vond vele leuke restaurants en (koffie)bars waar je goed en (ook) vegetarisch kunt eten.

Restaurants Hasselt, stedentrip hotspots Belgie - Hotspot ontbijt- en lunchadres in Hasselt: De Sladerij

Ontbijten en lunchen in Hasselt

Op zoek naar meer tips voor boetieks, winkels en bezienswaardigheden. Die vind je in een van mijn eerder blogs over deze verrassende Belgische stad.

Jenevermuseum in Hasselt, Belgie

Jenevermuseum in Hasselt, Belgie

 

Delen? Kies hieronder je favoriete social media!