Eens per jaar organiseert Aruba de Eat Local Restaurantmaand. Deelnemende restaurants serveren in oktober speciale menu’s voor een speciale prijs. Hier enkele van mijn favorieten op het Caribische eiland.

 

Eat Local Restaurantweek Aruba

Eat Local Restaurantweek Aruba

 

1. White Modern Cuisine: eten op sterrenniveau

Chef-kok Urvin Croes van White Modern Cuisine was onlangs in Amsterdam en nam daar voor één avond de keuken en de keukenbrigade van restaurant Senses over. Voor mij was het de eerste keer dat ik zijn gerechten proefde. Wat een top-chef. Zijn restaurant White Modern Cuisine staat voor een volgend bezoek bovenaan mijn verlanglijstje.

Voorgerecht van Urvin Croes - restaurant White Modern Cuisine, Aruba, hotspot-restaurant

Hotspot-restaurant: White Modern Cuisine

 

2. Boca Prins: paradijsje in niemandsland

Boca Prins in Arikok Natural Park vlakbij het Boca Prins strand is een echte geheimtip. Je bent omgeven door natuur. Hoe heerlijk is dat, zo’n restaurantje in niemandsland! Een iets verkoelende bries waait over het terras. Wat een plek voor een lunch, bijvoorbeeld met een gegrilde red snapper, zo van de barbecue. Cocktail erbij en laat de lome middag maar lekker lang duren.

De natuur bij restaurant Boca PrinsEat Local Restaurantweek Aruba

De natuur bij restaurant Boca Prins

Gegrilde vis bij restaurant Boca PrinsEat Local Restaurantweek Aruba

Gegrilde vis bij restaurant Boca Prins

 

3. Elements: ook voor vegetarisch en vegan

Strand en (luidruchtige) kinderen horen bij elkaar. Maar niet bij Elements. Dit trendy restaurant aan de baai van Eagle Beach is een 18+ adults only restaurant. En biedt enkel plaats aan groepen van maximaal 6 personen. Fijn, die rust. Op de kaart staan veel vegetarisch en vegan gerechten, en alles ziet er supervers en gezond uit. En dat uitzicht op een verlaten strand met slechts een parasol en wat palmbomen verveelt nooit.

Het adults only restaurant Elements, Eat Local Restaurantweek Aruba, hotspot-restaurant

Hotspot-restaurant: Het adults only restaurant Elements

Het uitzicht dat nooit verveelt bij restaurant Elements, Eat Local Restaurantweek Aruba

Het uitzicht dat nooit verveelt bij restaurant Elements

 

4. West Deck: lekker laid back

West Deck is een heerlijk laid back adresje en no nonsense restaurant aan het strand van Governor’s Bay bij Oranjestad. Ze hebben een leuke kaart, ongecompliceerd maar het eten is verrukkelijk. Geen haute cuisine, maar eerlijke gerechten vol smaak met originele details. Top zijn de garnalen in een jasje van kokos en bier met een zoete mangosaus. Of kies de ceviche met een lekker zuurtje van de limoen. De ingelegde rode uien en de pittige saus met madame Jeanette pepertjes zijn huisgemaakt en erg lekker. Een plek waarnaar je terug verlangt.

Laid back lunchen bij restaurant The West Deck , Eat Local Restaurantweek Aruba, hotspot-restaurant

Hotspot-restaurant: Laid back lunchen bij restaurant The West Deck

 

5. Garden Fresh Restaurant: zelf je lunch samenstellen

Goed en gezond, dat is in het kort de keuken van Garden Fresh restaurant. Je maakt hier een keuze uit salade, wrap of panini en daar kies je vervolgens je favoriete toppings bij. Zo creëer je je eigen lunch-op-maat. Daar houd ik van.

Zelf je salade samenstellen bij Garden Fresh restaurant, Eat Local Restaurantweek Aruba

Zelf je salade samenstellen bij Garden Fresh restaurant

 

6. Barefoot: blotevoeten chique

Barefoot is dé plek voor een sunset-diner, al dan niet met je geliefde. Op een tropisch eiland wil je toch ten minste eenmaal dineren met je voeten in het zand. En dat kan hier. Dit is flipflop-chique. Bij Barefoot restaurant zijn alle tafeltjes rond zonsondergang bezet, ook al is het dan pas een uur of 6. Als alle zonsondergang selfies gemaakt zijn, keert de rust terug en kan het eten besteld/geserveerd worden. Er wordt hier gewerkt met de tapas-formule: een tafel vol bordjes en delen maar.

Voeten in het zand bij restaurant Barefoot, Eat Local Restaurantweek Aruba

Voeten in het zand bij restaurant Barefoot

Sunset bij restaurant Barefoot, Eat Local Restaurantweek Aruba

Sunset bij restaurant Barefoot

 

7. Hotspot-restaurant: Yemanja

Yemanja restaurant in hartje Oranjestad is mijn favoriet in het centrum. Chef Joyce de Cuba – Hüsken woonde in Amersfoort voor ze naar Cuba vertrok. Het restaurant ligt in een mooi stukje Oranjestad waar je nog prachtige monumentale panden vindt. De kaart is van het type waaruit het moeilijk een keuze te maken is omdat alles heerlijk klinkt. Ik ga uiteindelijk voor een salade en torentje van tonijn. Beide keuzes blijken een schot in de roos. Een goed glas pinot grigio erbij en de avond kan niet meer stuk.

Restaurant Yemanja in Oranjestad, Eat Local Restaurantweek Aruba

Restaurant Yemanja in Oranjestad

 

8. Bugaloe: swingen op een steiger

Trek in een drankje tegen zonsondergang? Dat is Bugaloe Beach Bar & Grill op Palm Beach the place to be. De bar ligt op een steiger en is helemaal in Jamaica-hippiestijl kleuren geverfd. Je kunt in deze laid back bar lunchen maar voor mij is dit de plek voor een sunset cocktail (happy hour van 17.00 tot 18.00 en van 22.00 tot 23.00 uur). Een mooi moment om je gedachten te laten wegdrijven op de golven van de oceaan.

Welkom bij Bugaloe, Eat Local Restaurantweek Aruba, hotspot-restaurant

Hotspot-restaurant: welkom bij Bugaloe

Lekker informeel bij Bugaloe, bar-restaurant op een steiger.Eat Local Restaurantweek Aruba

Lekker informeel bij Bugaloe, bar-restaurant op een steiger.

 

Eat Local bij hotspot-restaurants

Enkele van de hierboven beschreven restaurants doen meer met de Eat Local Restaurantweek. Ze serveren een lunch voor $15 en/of een diner voor $30 of $40.

 

MEER ARUBA

Aruba was een van de plekken op aarde die me verraste, in positieve zin. Zoals je kunt lezen in de andere blogs over dit eiland.

Een fantastisch manier om Aruba te verkennen is een jeeptour in het noorden van het eiland. Verrassend hoe ruig de noordkust is.

Aruba, jeeptour langs de noordkust

Aruba, jeeptour langs de noordkust

Liever chillen aan het strand? Dit zijn mijn vijf favoriete stranden.

Strand top 5 Aruba: in goed gezelschap op Flamingo Beach

Strand top 5 Aruba

En als je naar de stad gaat, ga dan niet alleen naar hoofdstad Oranjestad maar ook naar het minder toeristische San Nicolas. Een pareltje met een ruw randje.

Oranjestad en San Nicolas, de stadjes van Aruba.

Oranjestad en San Nicolas

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren