Voor mensen die dol zijn op reizen, is Scandinavië een paradijs. Het is een zeer vriendelijke bestemming voor reizigers, met prachtige natuur. We zetten hieronder de Scandinavische landen voor je op een rijtje en vertellen je wat je echt niet mag missen.

IJsland

Een rondreis in IJsland is niet iets wat veel reizigers doen. Zonde, want het is een fantastisch land dat ontzettend veel natuurschoon te bieden heeft. IJsland is een klein land met nog geen miljoen inwoners, maar de natuur daar is adembenemend. Verken de Blue Lagoon, ontdek watervallen zoals Gullfoss, rijd door mooie landschappen over de Ringweg, wandel op gletsjers en geniet van het noorderlicht. Het is echt een aanrader!

IJslander paarden

IJslander paarden

 

Finland

Ook Finland is zo’n Scandinavisch land dat vaak vergeten wordt. Wederom erg zonde. Ook in Finland is het natuurschoon namelijk ongelooflijk. Verken de prachtige bossen van Lapland tijdens vakanties Fins Lapland, ontspan in traditionele sauna’s, bezoek prachtige meren, ontmoet rendieren en husky’s en ontdek de unieke en gezellige cultuur van Helsinki. Finland heeft alles te bieden wat een reiziger wil.

Wintersport inHouten huizen in Finland. Vuokatti, Lapland, Finlans

Houten huizen in Finland

De mode van Marimekko is wereldberoemd. Cruise Baltische Zee, Helsinki, Finland

De mode van Marimekko is wereldberoemd

 

Denemarken

Denemarken is misschien wel het gezelligste land van Scandinavië dat naast fantastische natuur ook een ontzettend rijke en interessante culturele geschiedenis heeft. Dit is onder andere terug te vinden in de vele prachtige kastelen en in Kopenhagen, misschien wel één van de mooiste steden ter wereld. Daarnaast heeft Denemarken prachtige dorpjes, heerlijk om op de fiets te verkennen.

 

Zweden

Zweden: het bekendste land van Scandinavië. Met reden, want het is prachtig. Verken de Zweedse steden zoals Stockholm. De Zweedse steden kennen een rijke historie. Wandel of rij door uitgestrekte bossen en bezoek Europa’s mooiste meren. Maak een onvergetelijke reis naar het noorden om het Noorderlicht te aanschouwen, ontspan in traditionele houtgestookte sauna’s en ontdek de rijke cultuur en geschiedenis van het land. We geven alvast twee tips weg: Breng een bezoekje aan het Vasa-museum en zorg dat je tijdens midzomer in Zweden bent. Zweden heeft van alles te bieden voor zowel natuur- als cultuurliefhebbers.

Gamla Stan, een van de oudste bewoonde eilanden van Stockholm. Cruise Baltische Zee, Helsinki, Finland

Gamla Stan, een van de oudste bewoonde eilanden van Stockholm

 

Noorwegen

Ten slotte: op je reis door Scandinavië mag je Noorwegen absoluut niet vergeten! Bezoek de fjorden zoals de Geirangerfjord, wandel door prachtige bergen zoals de Trolltunga, ontdek mooie steden zoals Bergen, vaar langs de Noordkaap en geniet van de magie van de middernachtzon. Duik in de rijke Viking geschiedenis, bewonder de architectuur van Oslo en laat je betoveren door de fantastische natuur. Dus: waar wacht je nog op? Boek die reis, want Scandinavië wacht op je!

Bergen, Noorwegen: oergezellig, die oude Hanze-wijk Bryggen

Bergen, Noorwegen: oergezellig, die oude Hanze-wijk Bryggen

 

Varen door de fjorden in Noorwegen

Varen door de fjorden in Noorwegen

 

MEER IJSLAND

IJsland in de herfst is onvoorstelbaar mooi, met rondritten door de herfstkleuren of maar een ijzige boottocht.