De tijd vliegt. Hier alweer de top 5 van meestgelezen posts in september. Met drie keer een stedentrip, die zijn blijkbaar populair zo net na de zomervakantie.

1. Drie toertjes in Ljubljana

Ljubljana staat voor mij hoog op het lijstje van favoriete stedentrip-bestemmingen. De sfeer is er goed, het weer vaak ook. De stad is bescheiden van formaat dus na enkele uren heb je al het idee dat je redelijk weet waar je wat kunt vinden. Er loopt een rivier doorheen, wat ik sowieso een pre vind want water maakt rustig. En dan zijn er nog vele leuke adressen om te ontdekken. Ik boekte ditmaal drie toertjes: per boot (voor pure ontspanning), op de fiets (om ook plekken buiten het centrum te bezoeken) en wandelend (op zoek naar de beste food adresjes) en leerde de stad zo nog beter kennen.

Fietsen in Ljubljana, Slovenie

Fietsen in Ljubljana, Slovenie

 

2. Wandelen in Val di Fassa

De afwisseling maakt Italie altijd een heerlijke bestemming. Er zijn volop prachtige steden voor cultuur en shoppen, maar er is ook zoveel prachtige natuur. In Val di Fassa maakte ik een heerlijke wandeling door de bergen. Relaxt met de lift naar boven, ik ben niet zo’n klimmer, en daarna urenlang ongestoord genieten van de natuur, de vergezichten, loslopende koeien en yaks en een bergrestaurantje voor koffie of een lunch. Met een leeg hoofd en vermoeide benen kwam ik beneden. Wat was dat heerlijk.

Col Rodela in Val di Fassa, Italie

Wandelen bij de Col Rodela in Val di Fassa, Italie

3. Corsica highlights

Een post maken met vijftien highlights van Corsica viel nog helemaal niet mee. Er zijn zoveel hoogtepunten op dit toch niet enorm grote eiland. En natuurlijk heb ik nog niet eens alles gezien tijdens mijn roadtrip over dit eiland. Afijn, ik heb toch een keuze gemaakt uit de vele bezienswaardigheden, de mooiste stranden en natuurgebieden, de hotels en meer. En ik ben er 100% van overtuigd dat ik bij een volgend bezoek zo weer 15 andere highlights ga vinden.

Strandje bij Piana, Corsica

Strandje bij Piana, Corsica

4. Bravo voor Brussel

Ik had niets met Brussel, de eerste keer dat ik er kwam. Oninspirerend, grauw, saai, dat waren de woorden die in me opkwamen. Tijdens het tweede bezoek waren mijn ervaringen het tegenovergestelde. Wat een leuke wijken ontdekte ik, wat een heerlijk park, wat een fijne restaurants. Ik sprak aardige mensen, liep de blaren op mijn voeten van de ene wijk naar de andere (jawel, er is openbaar vervoer maar ik loop nou eenmaal liever) en ontdekte het ene leuke adresje na het andere. Afijn, alweer een stad om nog eens naar terug te gaan.

Altijd leuk tijdens een city trip, struinen over de rommelmarkt op het Vossenplein in Brussel, Belgie.

Altijd leuk tijdens een city trip, struinen over de rommelmarkt op het Vossenplein in Brussel, Belgie.

5. Hotspots van Londen

En nog een stedentrip, de hotspots van Londen. Wat denk ik nog met plezier terug aan de meest spectaculaire afternoon tea die ik ooit voorgeschoteld kreeg: de prêt-a-portea. Zoals de naam doet vermoeden, een afternoon tea gebaseerd op modetoppers. Iedere seizoen worden de gerechtjes aangepast en altijd weer ziet het er spectaculair uit. De prijs is met 45 pond ook aan de couture-kant maar memorabel is het wel. En dan de volgende dag een wandeling maken langs de mooiste street art van de stad, met heel goede uitleg over het ontstaan van deze kunstvorm en de verschillende stromingen.

Hotspots stedentrip Londen Engeland bezienswaardigheden pret a portea

Hotspots in Londen: de hipste afternoon tea: Pret a Portea bij het Berkely hotel