Wil jij met het hele gezin er even lekker tussenuit? Of je tijdens een kampeervakantie nu voor een fijne glampingaccommodatie kiest of back to basic gaat kamperen met de kids: met deze paklijst zit je altijd goed. Speciaal voor jou hebben we zeven handige items op een rijtje gezet, zodat je de belangrijkste spullen niet vergeet.

Zonnetje, uitzicht, luxe glampingtent: staycation in Almere. Kamperen in Almere, camping Waterhout. Noorderplassen, fietsen, fietsvakantie, fietsroutes, Stedentrip Almere, staycation, hotspots. Kamperen in Almere, camping Waterhout. Noorderplassen, fietsen, fietsvakantie, fietsroutes, Stedentrip Almere, staycation, hotspots

Zonnetje, uitzicht, luxe glampingtent: staycation in Almere

 

Campingdouche

Een campingdouche is een echte musthave voor een vakantie met kleine kinderen. Zo kunnen de kids zich altijd heerlijk afspoelen naast de tent. De douche warmt zich op door de temperatuur van de zon, waardoor je er nauwelijks omkijken naar hebt. Daarnaast past hij in elke reistas, dus heb je hem altijd bij je.

 

Kinderkoffer

Wanneer je deze zomer met de kinderen op kampeervakantie gaat, dan is het een leuk idee om voor hen een kinderkoffer mee te nemen. Vaak zijn ze uitgevoerd in een speels model met een leuke print. Voor welk exemplaar je ook gaat: de koffer zal direct in het oog springen! Een bijkomend voordeel is dat je hierin alle kleding en verzorgingsspullen kunt opbergen. Zo blijft alles op de juiste plek en kun je alles heel snel terugvinden.

Strandvakantie in Nederland met kinderen, zomervakantie, vakantie, strand

Doe alle spulletjes voor de kinderen in een eigen koffertje

 

Kleurboek

Cars, Frozen of Jungle Book? Met een kleurboek van Disney beleven jouw kids urenlang kleurplezier aan de campingtafel. Haal er een paar leuke viltstiften of potloden bij en ze hoeven zich tijdens de vakantie geen moment te vervelen. Kies bij voorkeur voor FSC©-gecertificeerd papier, dat afkomstig is uit goed beheerde bossen.

 

Luchtbed

Tijdens de vakantie kunnen jullie in het zwembad of in de zee lekker ronddobberen op een opblaasbaar luchtbed. Ga voor een extra lang model met een hoofdkussentje, zodat je comfortabel ronddrijft op het water. Let er wel op dat het luchtbed geen bescherming biedt tegen verdrinken. Houd de kinderen daarom constant in de gaten en zorg ervoor dat je tussendoor niet afgeleid raakt.

Spelen op het strand, zorg voor voldoende bescherming tegen de zon. Strandvakantie in Nederland met kinderen, zomervakantie, vakantie, strand

Ga je het water in? Neem dat een luchtbed mee

 

Opblaasbedden

Naast luchtbedden bestaan er ook opblaasbedden, waar je heerlijk op kunt liggen. Houden de kinderen wel van kamperen, maar niet van slapen op een heel dun matje? Dan bieden opblaasbedden uitkomst. Deze luchtmatrassen liggen erg comfortabel en je creëert zo gemakkelijk een extra slaapplaats, waardoor gasten altijd een fijne slaapplek hebben. Je kunt er zelf ook heerlijk op relaxen, want het luchtbed past zich perfect aan aan het lichaam.

Kampeervakantie met de kinderen, luchtbedden

Opblaasbed oppompen

 

Pleisters

Als jouw kind een wondje heeft, is het verstandig om daar meteen een pleister op te plakken. Zo voorkom je dat er bacteriën en vuil in de wond komen. Daarnaast kan een leuke kinderpleister met superhelden of dieren wonderen doen, waardoor de pijn snel vergeten is. Geef de kids daarom hun favoriete pleisters mee.

 

Zonnebril

Omdat kinderen in de vakantietijd vaker buiten zijn, is het verstandig om hun ogen te beschermen met een goede zonnebril. De pupil van een kinderoog is namelijk groter en daarnaast bevat hun ooglens minder beschermend pigment dan die van een volwassene. Kies daarom voor glazen met een UV400-filter, voor een goede zonbescherming. Zo steelt jouw kind de show op zonnige dagen en zijn de ogen goed beschermd!

Strandvakantie in Nederland met kinderen, zomervakantie, vakantie, strand

Bescherm het hele gezin tegen de zon, met zonnebril en parasol

 

Kampeertip

Op kampeervakantie? Blijf lekker in Nederland, en ga naar Flevoland.

Flevoland. Fiets stallen en uitrusten op een strandje bij Netl.. Wandelen en fietsen in Flevoland

Fiets stallen en uitrusten op een strandje bij Netl in Flevoland