Steeds meer mensen kiezen ervoor om te gaan overwinteren in een warmer land dan Nederland. Zeker nu de gasprijzen door het dak zijn gegaan, ben je in sommige gevallen zelfs goedkoper uit als je de winter op vakantie gaat.

Gran Canaria Maspalomas duinen

Maspalomas duinen op Gran Canaria

Wie kiest voor overwinteren, hoeft tijdens de koude maanden thuis niet de verwarming aan te zetten, waardoor je heel veel geld bespaart. Maar je moet dan wel naar een warme streek, anders heeft het nog geen nut om te gaan overwinteren. Spanje is voor een groot deel het hele jaar gezegend met een fijne temperatuur. Je kunt hier dus prima naartoe in de wintermaanden. Een win-win situatie: je bent lekker weg en je bespaart thuis op je gasrekening.

 

Hoe is het klimaat in Gran Canaria?

Gran Canaria heeft een subtropisch klimaat waardoor de gemiddelde temperatuur over het hele jaar genomen 21 graden is. Daarnaast heeft het eiland een droog klimaat waardoor het hier het hele jaar een fijne plek is om te komen. Gemiddeld heeft Gran Canaria 2700 uur zon in het jaar. Ben je dus van plan om te gaan overwinteren in Spanje, dan is het klimaat van Gran Canaria een uitstekende keuze. In de winter (december tot en met februari) is de gemiddelde temperatuur 18 à 19 graden. Vergeleken met Nederland is dit natuurlijk een heerlijk verschil. Daarnaast profiteer je van goedkope vluchten en een goedkoop verblijf in de winter. In de lente (maart tot en met mei) loopt de gemiddelde temperatuur al op tot tussen de 20 en 25 graden.

Mirador de los Pinos de Galdar, Gran Canaria

Prachtige uitzichtpunten als Mirador de los Pinos de Galdar bieden een kijkje op het binnenland

 

Andere plekken waar je kunt overwinteren

Uiteraard zijn er nog meer mooie plekken in Spanje waar je kunt overwinteren. Denk bijvoorbeeld eens aan het klimaat op Tenerife. Hier vind je de mooiste stranden van de Canarische Eilanden en het is hier het hele jaar zonnig. Regen vind je hier amper, dus echt een fantastische plek om de winter door te brengen. Tenerife ligt maar 400 km van de Afrikaanse kust af, waardoor deze gebieden gebied veel gelijkenissen met elkaar vertonen. De meest bekende badplaatsen op Tenerife zijn Playa de las Americas en Puerto de la Cruz.

 

Waar kies jij voor?

Voor welke plaats jij kiest, ligt aan je persoonlijke interesses. Op Tenerife en andere Canarische Eilanden doen ze veel aan windsurfen, dus als jij dit leuk vindt om te doen kun je het beste hier naartoe gaan. De gemiddelde temperatuur is op beide plekken 19 graden in januari, wat een enorm contrast is met Nederland. Om het koude weer hier te ontlopen, zou je dus voor 3 maanden naar Spanje kunnen gaan. In december, januari en februari is de temperatuur in Spanje aangenamer dan in Nederland. Wellicht kun je ergens een mooi huisje kopen, waar je iedere keer weer naar terug kunt keren.

Hotel Las Longueras Gran Canaria

Hotel Las Longueras

 

MEER SPANJE

Kies je voor overwinteren op Gran Canaria? Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden.

Of kies voor het Spaanse binnenland: Extremadura is zomers erg heet maar juist heerlijk in de wintermaanden.

. Rondreis Extremadura, Spanje

Caceres in Extremadura bij avondlicht