Behoefte aan een privé-eiland helemaal voor jou alleen. Of om te delen met je lief, familie of je beste vrienden? Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar eigenlijk is het best te doen, ook als je geen miljonair bent.

Luxe genieten bij hotel resort Medhufushi op de Malediven.

Luxe genieten bij hotel resort Medhufushi op de Malediven.

 

Belize: Privé-eiland met personeel

Te schattig voor woorden. Op dit prachtige eilandje genaamd Little Harvest Cay heb je met maximaal 14 personen de tijd van je leven. De vanaf prijs is €112,21 per persoon per nacht! Hiervoor krijg je niet alleen je eigen privé-paradijs, maar ook een boot, chauffeur, fulltime personeel, watersportuitrusting en een adembenemend uitzicht op het Maya gebergte.

 

Designhuis op eiland in Belize

Voor een tropische verrassing huur je met familie of vrienden dit designhuis op het privé-eiland Royal Belize af. Je kok verzorgt de maaltijden (inbegrepen in de prijs), de conciërge regelt eventuele excursies, en je kunt onbeperkte kajakken, snorkelen en SUPPEN. Of maak een zeiltocht met de catamaran.

 

Tropische verrassing in de Filipijnen

Ipil Waterfront ligt verborgen in het hart van Palawan, een archipel met 1.780 eilanden in de Filipijnen. Op dit privé-strand op tien minuten varen van El Nido stad stap je vanuit je strandhuis in het schitterende witte zand. Het geweldige uitzicht op torenhoge kliffen krijg je cadeau. Kies hiervoor als je behoefte hebt aan het Robinson Crusoe-gevoel maar dan op een luxe manier (want ja, ook hier is personeel).

 

Droomhuis in het Muskoka merengebied Canada

Je hebt geen zee maar wel een meer tot je beschikking als je kiest voor dit Canadese privé-eiland in Ontario’s Muskoka Lakes Region op vijf minuutjes varen van het vasteland. Er zijn zes slaapkamers en zes badkamers dus ook binnenshuis is er volop privacy. Je hebt een eigen strand en een plunge pool. De inrichting is prachtig. Zo’n huis dat je graag als souvenir mee terug zou willen nemen.

 

Privé-eiland in Florida Keys, Verenigde Staten

Dit mini-eilandje ligt op maar drie minuten varen vanaf het vasteland maar dan ben je wel direct in een heel andere omgeving. East Sister Rock Island ligt in het hart van de Florida Keys. Op het vasteland doe je boodschappen in het stadje Marathon, waar je ook restaurants hebt, voor als je even niet op het eiland wilt dineren.

Op zoek naar een privé-eiland elders op een andere locatie, dan kun je hier verder zoeken.

MEER EILANDEN

Hou je ook zo van eilanden maar hoef je niet per se een privé-eiland? Mijn aanrader dichtbij huis is Salina, een van de Eolische eilanden van Italië. Ook hier vind je rust.

Salina, Eolische eilanden, Italie

Salina, Eolische eilanden, Italie

En niet echt een eiland maar wel aan drie zijden omgeven door water en een heerlijk rustig gebied is het Griekse Messolonghi. Nog niet door toeristenmassa’s ontdekt en o zo mooi!

Een van de kerken in de Messolonghi lagune in Griekenland.

Kerk in de Messolonghi lagune

Zin om naar Indonesië te gaan? Combineer Bali dan eens met wat minder toeristische eilanden.

Bewaren

Bewaren