Goed eten, dat is op het Kroatische eiland Rab een makkie. Vooral alles wat uit zee komt, is een aanrader. De keuken is vaak een mooie combinatie van Kroatisch en Italiaans.

hotel-Barbat012

 

  • Bij restaurant Labirint (Srednja Ulica 9, Rab stad) schoof ik aan voor traditionele gerechten eten als Fritasa od Stokja, roereieren met klein gesneden, gedroogde octopus. Dat stond vroeger vrijwel dagelijks op het menu van de arme bewoners van Rab, want mensen hadden kippen en dus eieren en ze vingen octopus rond het eiland. Daarna volgde nog een heerlijk verse visje, aan tafel gefileerd. En toe de taart van Rab, volgens geheim recept.
rest-Labirint017

Restaurant Labirint

Restaurant Labirint

Restaurant Labirint

 

  • Restaurant More (ofwel ‘zee’) in Supetarska Draga (tel: 00385 51 776 202) is het adres voor pure culinaire verwennerij. De locatie is perfect met het terras aan het water maar de gerechten overtreffen het uitzicht. Ik boekte er een tafeltje voor een uitgebreide lunch van zes(!) gangen met onder meer polenta met truffels en garnalen, een trio van tonijncarpaccio, sardines en octopus en een dessert van chocolademousse en panacotta en een glaasje zoete Muscat wijn. Je gaat zeker niet teleurgesteld naar huis.
Restaurant More

Restaurant More

Restaurant More

Restaurant More

 

  • Restaurant Feral is een van de beste restaurants in Lopar (Lopar 69) en al ruim veertig jaar in de familie. Hier is het smullen van onder meer perfecte zwarte inktvis risotto, stijlvol geserveerd in een witte schelp of gevulde calamari. Een lekker wijntje is de witte Malvazija, donkergeel en vol smaak.
Restaurant Feral

Restaurant Feral

Restaurant Feral

Restaurant Feral

 

Meer lezen over Rab en Kroatie

De mooiste natuurgebieden op Rab

De stad Rab met vier kerken en een winkelstraat!

 

 

 
MEER EILANDEN

Gran Canaria Maspalomas duinen

Bora Bora

Jura Schotland isle of jura binnen hebriden welkom

Corsica Frankrijk Col Bavella