Wil je aankomende zomer vakantie vieren in Spanje? Dan ben je misschien alvast aan het kijken naar hotels of appartementencomplexen. Het is goed om tijdig te beginnen aan jouw zoektocht, want dit kan je flink wat geld schelen. Beperk je niet alleen tot hotels en appartementencomplexen, maar kijk ook naar vakantievilla’s. Zie je niet in waarom je een vakantievilla zou huren? Wij zetten hier 5 redenen op een rijtje om voor een villa te kiezen.

 

1. Privacy

Wanneer je gesteld bent op jouw privacy, vind je het misschien niet prettig om tijdens jouw vakantie te verblijven in een hotel of appartementencomplex. Logisch, want hier verblijven nog talloze andere gasten. Huur je een vakantievilla? Dan is dit niet het geval. Je verblijft namelijk alleen met jouw gezelschap in dit verblijf. Doordat de meeste villa’s over meerdere slaapkamers beschikken, is er vaak voor iedereen een eigen kamer.

Na een copieuze maaltijd is het goed bijkomen in de luxe kamers van het BrookLodge hotel in Macreddin Village, Co. Wicklow. Rondreis Ierland - Vakantie met de auto door het zuiden van Ierland

Ieder een eigen slaapkamer in je vakantievilla

 

2. Rust

Spanje is een populair vakantieland en dus trekken er jaar in jaar uit talloze toeristen naartoe. Met name in de zomermaanden is het er een drukte van belang. Vind je dit maar niets? Ga dan buiten het hoogseizoen op vakantie. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Wanneer je in het hoogseizoen op vakantie gaat en een rustige plek zoekt om vakantie te vieren, huur je een villa. Je verblijft hier namelijk alleen met de mensen met wie jij op vakantie gaat. Hierdoor heb je weinig tot geen last van andere toeristen.

Het figuurlijke én letterlijke hoogtepunt van Trujillo: het kasteel. Spanje - Extremadura - Trujillo - rondreizen, rondreis.

Het figuurlijke én letterlijke hoogtepunt van Trujillo: het kasteel


3. Van alle gemakken voorzien

Een derde reden om een villa te huren als je op vakantie gaat naar Spanje is dat zo’n vakantieverblijf vaak van alle gemakken voorzien is. De meeste villa’s bieden veel ruimte en bovendien zijn er vaak allerlei elektrische apparaten aanwezig. Huur je een vakantievilla bij Pool Villas? Dan beschik je waarschijnlijk ook over je eigen zwembad. Je kunt op ieder gewenst moment op de dag een duik nemen, ook ’s avonds of ’s nachts. Dit is bij de meeste hotels en appartementencomplexen niet mogelijk, omdat het zwembad hier ’s avonds en ’s nachts vaak gesloten is.

 

4. Mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos

Bij een villa denken de meeste mensen al snel aan een gigantisch huis. Hierdoor denk je misschien dat een vakantievilla alleen geschikt is voor grote groepen. Er zijn inderdaad veel groepen die een villa huren, maar toch kun je ook prima een vakantievilla huren als je met jouw gezin op vakantie gaat. Ook voor kleine gezelschappen zijn er in Spanje namelijk villa’s te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld een luxe villa Moraira huren.

Education First EF taal leren op locatie

Vakantievieren aan de Spaanse kust


5. Betaalbaar

Alhoewel veel mensen denken dat een vakantievilla veel duurder is dan een appartementencomplex of hotel, is dit lang niet altijd het geval. Als je op het juiste moment boekt kun je zelfs goedkoper uit zijn als je voor een vakantievilla kiest.

Gran Canaria vakantiehuisje

Vakantiehuisje in de middle of nowhere

 

Meer Spanje

Opzoek naar een rustige regio in Spanje? Kies voor het prachtige Extremadura waar cultuur en natuur volop aanwezig zijn.

. Rondreis Extremadura, Spanje

Caceres in Extremadura bij avondlicht

Ibiza staat bekend als party-island maar het eiland biedt ook veel voor rustzoekers.

Ibiza Spanje eiland Cala d'Hort

Cala d’Hort op Ibiza