Aan het eind van de maand ben ik altijd weer benieuwd wat de meest gelezen blogs van mijn website zijn. Blogs over Nederlandse bestemmingen doen het altijd goed. Deze maand op 1: Amsterdam, en verder Namibië, Turijn, Las Vegas en Corsica.

 

1: de Damstraatjes in Amsterdam

Tijdens mijn studie Communicatiewetenschap kwam ik enkele keren per week in de Oude Hoogstraat waar ik colleges volgde. Eenmaal afgestudeerd vergat ik dit stukje Amsterdam. Tot ik er enkele weken geleden bij toeval terecht kwam en ontdekte dat deze wijk in hoog tempo aan het verhippen is. Het zijn met name kleine, individuele ondernemingen die in de Damstraatjes de dienst uitmaken. En dat allemaal op steenworp afstand van de Dam. Dus ik ga vaker lunchen bij de Brood Bar, chocolade kopen bij Candy Freaks of macarons bij Dutch Homemade, meeneemmaaltijden halen bij Stach en vintage shoppen bij Zipper.

Hotspots in de Damstraatjes in Amsterdam: Dutch Homemade

Hotspots in de Damstraatjes in Amsterdam: Dutch Homemade

 

2: De kleuren van Namibië

Mijn favoriete Afrikaanse land is zonder twijfel Namibië. De afwisseling, de aardige mensen, de prachtige natuur en de bijzondere geschiedenis maken dit land uniek. Als je hier een rondreis maakt, heb je iedere ochtend het idee in een nieuw land wakker te worden. En dan die kleuren, de witte weidsheid van Etosha waar je fantastische safari’s kunt maken, de grijsgroene, zeer imposante Fishriver Canyon en natuurlijk de Sossusvlei met de beroemde zandduinen die zo prachtig van kleur veranderen tijdens zonsopkomst. Een land met enkel highlights.

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Namibie: Deadvlei

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Namibie: Deadvlei

 

3: De bezienswaardigheden van Turijn

Turijn is niet een van de populairste Italiaanse steden maar waarschijnlijk juist daarom zo lekker puur Italiaans. Je wordt er nog niet omver gelopen door toeristen en het centrum is mooi compact zodat je vrijwel alles lopend kunt doen. Dus ik ging terug naar Turijn. Het is tijdens een stedentrip genieten van de prachtige gevels van imposante gebouwen en kerken. Of neem een bootje om uit te waaien tijdens een toertje over de rivier. Turijn is ook de geboorteplaats van de slowfood beweging dus goed eten is hier eerder de regel dan uitzondering. Zelfs fastfood is hier slowfood geworden dankzij de hamburgers (ook veggie en vegan) van M**bun.

Slowfastfood restaurant M**bun in Turijn, Italie

Slowfastfood restaurant M**bun in Turijn, Italie

 

4: Stedentrip Las Vegas

Zo’n stad waar je eens in je leven geweest moet zijn omdat alles er zo over-the-top is. Neem vooral extra geheugenkaartjes mee want je blijft hier plaatjes schieten. De hotels zijn te bizar voor woorden. Over de beroemde Strip loop je van de piramide van Luxor via New York naar het klassieke Rome, je passeert de Eiffeltoren en verkent per gondel Venetie. ’s Avonds kijk je je ogen uit tijdens de lichtshow in Fremont Street is het oude Las Vegas. Ik heb hier nog geen dollar in de automaten gestopt en heb alle goktafels gemeden maar desondanks had ik een fantastische tijd.

Hotel New York, New York in Las Vegas, USA

Hotel New York, New York in Las Vegas, USA

 

5. De highlights van Corsica

Water maakt me relaxed, vandaar mijn voorkeur voor eilanden als vakantiebestemming. Heerlijk om te weten dat je iedere nacht op een andere plek kunt slapen maar altijd de branding of klaterend water hoort. Corsica heeft daarnaast ook nog een prachtig binnenland met imposante bergen en zelfs sommige autowegen zijn uniek dankzij de grillige rotsformaties aan beide zijden. Van die wegen waar je eigenlijk niet harder dan 20 km/u wilt rijden. Een heerlijke voorjaars- en najaarsbestemming!

Calvi, Corsica

Calvi, Corsica