In het najaar daalt de temperatuur in Nederland, maar gelukkig geldt dat niet voor Curaçao. De ideale bestemming voor een zonvakantie in september dus! Gelukkig bieden verschillende reisorganisaties heel veel mooie hotels op deze droombestemming aan! Wil je weten waar je de leukste plekjes vindt om te eten op Curaçao, lees dan verder! Gastblogger Sterre Uiterweerd zet de 5 leukste restaurants voor je op een rijtje!

 

Top 5 restaurants op Curaçao

Top 5 restaurants op Curaçao

  1. Zest Beach Café

Dit sfeervolle restaurantje is te vinden op het Jan Thiel strand. De gerechten bestaan uit specialiteiten uit het Mediterrane gebied. Als je een dagje wilt relaxen op het strand ben je hier ook aan het goede adres. Bestel een lekker gerecht met een heerlijke cocktail en relax op je cabana!

 

  1. Mosa

Dit heerlijke restaurant is gevestigd in het centrum van Willemstad. Hier hanteren ze het concept shared dining. Bestel je met je eetgezelschap verschillende gerechten van de kaart en deze eet je vervolgens samen op. Op deze manier geniet je samen met je vrienden en familie van het heerlijke eten dat Mosa voor je klaarmaakt. Weer is wat anders!

 

  1. Karakter

Op een half uurtje rijden vanaf Punda ligt dit heerlijke verborgen restaurant. Op de kaart staat genoeg lekkers om een goede keuze te kunnen maken en heerlijk te eten. Restaurant Karakter ligt aan een prachtig strand met uitzicht over zee. Wanneer je bent uitgegeten kun je hier nog heerlijk loungen en genieten van de zonsondergang.

 

  1. Scuba Lodge

Restaurant Scuba Lodge is gelegen in Pietermaai. Elke woensdag geniet je hier van een heerlijke all-you-can-eat BBQ. Je hoeft gelukkig niet in een lange rij te staan want het vlees wordt geserveerd aan je tafel, ideaal dus! Het zit hier regelmatig vol met locals en het is dus vaak druk. Reserveer daarom van tevoren om zeker te zijn van een heerlijke avond!

 

  1. Tabooshh!

Tabooshh is gevestigd in de jachthaven van Spaanse Haven. Dit nieuwe restaurant heeft een uniek aanbod aan eten. Ze serveren niet alleen gerechten uit het Caribisch gebied, maar ook originele familiegerechten van wel 100 jaar oud. Als je een avond super lekker wilt eten maar toch net even iets anders, dan ben je hier zeker aan het goede adres!

 

ARUBA

Ben je eenmaal in de regio dan is het ook leuk om verschillende eilanden te bezoeken. Zoals Aruba bijvoorbeeld. Daar vind je volop heerlijke stranden.

Het uitzicht dat nooit verveelt bij restaurant Elements, Eat Local Restaurantweek Aruba

Relaxen op het strand op Aruba

En ook op Aruba zijn vele hotspot-restaurants.

Restaurant Yemanja in Oranjestad, Eat Local Restaurantweek Aruba

Restaurant Yemanja in Oranjestad

In de steden Oranjestad en San Nicolas kun je eindeloos winkelen, eten en cultuur opsnuiven.

Slenterend door Oranjestad zie je volop gerestaureerde koloniale architectuur.

Slenteren door Oranjestad